Solana‘nın (SOL) günlük zaman dilimi fiyat grafiğine daha yakından bakıldığında, altcoin’in açık bir şekilde bir ikili dip formasyonu oluşturduğu görülüyor. Bu formasyon genellikle fiyat dibe vurduğunda kendini gösterir ve fiyatlarda yukarı yönlü bir hareket için güçlü bir potansiyel bulunduğuna işaret eder. İkili dip formasyonu her ikisi de ortak bir fiyat seviyesi tarafından desteklenen iki ardışık çukurdur. Şu anda SOL için ikili dip formasyonun ortak fiyat seviyesi 22,4 dolarda. Formasyonun tamamlanması Solana için oldukça olumlu bir görünüme işaret ediyor.
Solana Fiyat Analizi
SOL’un fiyatı, 7 Ağustos’ta 22,4 seviyesinden kayda değer bir sıçrama yaptı. Bu sıçrama, altcoin‘in fiyatının 24,45 dolardaki mevcut fiyat seviyesine getirerek yüzde 9’luk bir yükseliş sağladı. Bu hızlı geri dönüş, ikili dip formasyonunun oluşumunun yarattığı yükseliş hissiyle yakından bağlantılı.
Mevcut fiyat grafiğindeki görünüm, SOL için olası yüzde 5,8 fiyat artışının olacağına işaret ederken ilk potansiyel hedef olarak 25,7 dolar direncinin öne çıktığı görülüyor. Bu direnç seviyesinin geçilmesi halinde potansiyel olarak daha güçlü bir satın alma momentumun tetiklenmesi ve fiyatın 29 ile 30 dolar aralığına, ardından 32 dolara doğru yönelmesi beklenebilir.
CoinMarketCap verileri SOL’un fiyatının son 24 saatte yüzde 0,16 yükselişle 24,52 dolardan işlem gördüğünü gösteriyor.
SOL’un Fiyatı İçin En Olumsuz Senaryo
Öte yandan günlük zaman dilimi fiyat grafiği, Solana’nın fiyatının daha yüksek yukarı yönlü fitiller ve kısa gövdeli mumlar oluşmaya başladığına ve yükseliş momentumunun zayıfladığına işaret ediyor. Altcoin‘in 25,7 dolardaki direncine yaklaşması ve burada bir satış baskısıyla karşı karşıya kalması fiyatın düşmesine ve birkaç işlem seansı için dar bir aralık oluşturarak konsolide olmasıyla sonuçlanabilir. Bu konsolidasyon sırasında momentumun güçlenmesi ve yönlü bir hareketin başlaması söz konusu olacaktır.
Solana’nın günlük zaman dilimi fiyat grafiğindeli Bollinger Bandı (BB) göstergesi, şu anda piyasanın yatay trendde olduğuna ya da hiçbir yönelim olmadığını vurguluyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesindeki eğimin yüzde 50’nin üzerinde çıkma potansiyeli ise yükseliş için uygun bir senaryoya işaret ediyor.