Merkeziyetsiz sürekli swap platformları arasında son günlerde büyük bir yükseliş kaydeden Hyperliquid, işlem hacminde diğer rakiplerini geride bıraktı. Son verilere göre platform, günlük işlem hacmi bakımından en üst sıraya oturdu. DeFiLlama’nın verilerine göre altcoin projesi Hyperliquid, 1.39 milyar dolarlık işlem hacmi kaydederek, rakipleri Jupiter (699 milyon dolar), SynFutures (556 milyon dolar) ve dYdX’i (331 milyon dolar) geride bıraktı.
Hyperliquid’in Dikkat Çekici Yükselişi
Hyperliquid, kullanıcılarına çeşitli kaynaklardan likidite toplayarak sürekli türev işlemleri yapma imkanı sunan merkeziyetsiz bir platform olarak tanımlanmaktadır. Platform, aynı zamanda kaldıraçlı kripto para ticareti yapma imkanı tanımaktadır. Yani kullanıcılar, satın alma güçlerini artırmak için borçlanabiliyor. Hyperliquid, Layer 1 tabanlı bir uygulama Blockchain‘i olarak faaliyet gösteriyor ve Purr, Points gibi ana ağ varlıklarını kullanıyor.
Son aylarda Hyperliquid’in ortalama günlük işlem hacmi 1 milyar doları aştı ve bu da merkeziyetsiz ticaret platformları arasında onu öne çıkmasını sağladı.
Tüm bunlarla birlikte Hyperliquid, saklama hizmeti sunmayan bir protokol olarak çalışıyor. Bu da kullanıcıların platforma her zaman kripto para cüzdanları aracılığıyla fonlarına erişim sağlayabildikleri anlamına geliyor.
Düşük Gecikmeli Ticaret Motoru
Hyperliquid’in hızlı yükselişinin bir diğer sebebi ise özel olarak geliştirilmiş düşük gecikmeli ticaret motorudur. Bu teknoloji, platformda yüksek frekanslı işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor. Hyperliquid Chain üzerinde emirler oldukça hızlı gerçekleştiriliyor ve bu özelliği özellikle sık işlem yapan yatırımcılar için büyük bir avantaj sağlıyor.
Sürekli swaplar ya da “perps” olarak bilinen türev ürünler, vadeli işlemlere benzese de belirli bir son kullanma tarihine sahip değillerdir. Yatırımcılar, yeterli teminat sağladıkları sürece pozisyonlarını süresiz olarak tutabiliyorlar. İlk olarak 2016 yılında BitMex gibi merkezi kripto para borsalarında geliştirilen bu ürünler son yıllarda merkeziyetsiz platformlarda hızla yaygınlaşmaya başladı.