Bilindiği gibi Facebook geçtiğimiz günlerde bir yeniden markalaşmaya gitti ve adını Meta olarak değiştirdi. Meta’nın Güney Kore temsilcisi, yeniden markalaşmadan sonra Güney Kore’deki ilk basın toplantısında, ülkenin metaverse işinin gelişmesi için en iyi ortamlardan birine sahip olduğunu söyledi.
“Güney Kore Metaverse İçin Çok Uygun”
Güney Kore ülke müdürü Jung Ki-hyun, ülkede VR (sanal gerçeklik) noktasında büyük bir ilgi olduğunu ve Oculus Quest gibi VR cihazlarının benimsenme hızının orijinal ekipman üreticisi ortamı ve içerik geliştiriciler için bir alan sunma konusunda umut vaat ettiğini dile getirdi. Bu sebeple Ki-hyun’a göre Güney Kore, metaverse için en uygun alanlardan biri olarak değerlendiriliyor.
Kore bilim bakanlığının bir raporuna göre, ülkenin VR pazarı 2018’de yıllık ortalama %36’nın üzerinde büyüme oranı gösterdi ve pazarın 2024 yılına kadar 2,5 milyar ABD dolarından fazla bir değere ulaşması bekleniyor.
“Uygun Bir Ekosistem Oluşturulmalı”
Jung Ki-hyun NFT‘ler gibi gelişmiş kavramları uygulamadan önce kullanıcılara ve içerik oluşturuculara uygun bir ekosistem geliştirme ihtiyacının altını çizdi. Jung’a göre Meta, metaverse ekosistemini inşa etmek ve yaratıcılara milyar dolarlık bir fon aracılığıyla fırsatlar sağlamak için çaba sarf ediyor.
Buna ek olarak aSSIST’te Girişim Sermayesi MBA başkan yardımcısı Park Hye-jin, Forkast.Haberleri ile yaptığı röportajda, “İnsanlar, metaverse’de birlikte çalışabilirliğin sınırlı olduğu bir ortamda yaşamak istemezler,” sözlerini kullandı.
Park, metaverse endüstrisinin, kullanıcılara kesintisiz ve sürükleyici bir deneyim sağlamak için donanım geliştirme ve ağ kararlılığı gibi kapsamlı bir altyapı hazırlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.