Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, tartışmalı altyapı tasarısı üzerinde bu hafta yapılacak nihai oylamadan önce çeşitli görüşmeler olacağını doğruladı. 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısı 30 Eylül’de oylamaya sunulacak ve Meclis Başkanı yasanın geçeceğinden emin gibi görünüyor.
Peki, bu durum Çin’den sonra bir FUD’sinin oluşmasına sebep olabilir mi?
Altyapı Tasarısı ve Kriptolar
Reuters’e göre Pazar günü yayınlanan bir mektupta Pelosi, yol, köprü, havaalanı, okul ve diğer inşaat projelerini finanse etmeye yardımcı olacak yasanın oylanmasından önce 4 gün boyunca tartışılacağını söyledi.
27 Eylül’de, Meclis Katında İki Partili Altyapı Çerçevesini tartışmaya başlayacağız ve kara yolu ulaşım izninin sona erdiği 30 Eylül Perşembe günü oylayacağız.
Tasarının bir kısmı, kripto endüstrisi ile bir şekilde bağlı herhangi bir kuruluş için zorunlu vergi raporlamasını gerektiren bir hüküm de içeriyor. Tasarı Ağustos ayı başlarında, yazılım geliştiriciler, node doğrulayıcılar, staker’lar, madenciler, donanım üreticileri, cüzdan sağlayıcıları gibi kuruluşları “broker” olarak tanımlıyor.
İfade değişmeden geçerse bu kuruluşlar, İç Gelir Servisi’ne işlemleri bildirmek zorunda kalacaklar.
“Yeniliği Engelleyebilir”
Ancak Anna Eshoo, Cynthia Lummis, Ron Wyden ve Pat Toomey de dahil olmak üzere birçok senatör, milletvekili ve temsilci, terminolojinin çok geniş olduğunu ve yeniliği engelleyebileceğini savunarak çeşitli görüşlerini dile getirdi.
Demokratik Temsilci Anna Eshoo, 12 Ağustos’ta Pelosi’ye yazdığı bir mektupta, “Merkezi olmayan kripto para birimleri sisteminde, bu bireyler ve kuruluşlar, alıcıların ve satıcıların kim olduğunu bilmiyor ve komisyoncu gereksinimlerine uyamayacaklar” sözlerini kullandı.
Yeni Bir FUD Oluşabilir Mi?
Eğer bu tasarı onaylanırsa Çin’den sonra kripto ekosistemi üzerinde bir Amerika FUD’si oluşabilir. Ancak bazı isimler, daha geniş önlemlerin getirilebilmesi için bahsi geçen tasarının ertelenebileceğini de ifade ediyor.
Dolayısıyla tasarı oylanana kadar kripto para ekosistemi ve fiyatlar üzerinde bir miktar baskı hissedilebilir. Ancak ABD uygulaması, Çin gibi tamamen yasaklayıcı bir politikayı benimsemediği için çok büyük FUG yaratmayacağı da düşünülüyor.