Arbitrum (ARB) fiyatında, son birkaç gün içinde yaşanan çıkışların ardından azalan üçgen formasyonunun görünümüne meydan okuyormuş gibi görünüyor. Yatırımcıların sağlayacağı desteğe bağlı olarak ARB’de, olası bir biçimde temel direnç seviyesi aşılabilirse daha fazla kazanç ortaya çıkabilir.
Arbitrum Fiyat Görünümü
Arbitrum’un fiyatına bakıldığında 1,21 dolara doğru bir yükseliş grafiği çizmeye yakın olduğu görülüyor. Bu durumun gerçekleşme olasılığı büyük ölçüde yatırımcıların alacağı pozisyonlara bağlı olarak şekillenebilir.
ARB yatırımcıları olası bir biçimde olumlu bir hamle gerçekleştirirse, altcoin‘de toparlanma görülebilir.
Yatırımcıların son dönemde yaşanan düşüşler ve dalgalı fiyat hareketlerini göz önünde bulnudurduğu düşünülürse, önümüzdeki günlerde ARB için bir fiyat yükselişi yeniden başlayabilir. Piyasa Değeri – Gerçekleşen Değer (MVRV) Oranı, Arbitrum’un yazım saati itibariyle düşük bir seviyede olduğunu gösteriyor.
MVRV oranının yatırımcı kâr veya zararını değerlendirdiği bilinmektedir. Arbitrum tarafında 30 günlük MVRV’nin -%17′ olduğu görülüyor ve bu durum kayıpları ortaya koyarken potansiyel bir birikimi beraberinde getirebilir.
Tarihsel görünüme bakıldığında, ARB fiyat yükselişlerinin -%12 ile -%25 MVRV aralığında gerçekleştiği bilinmektedir. Bu durum, bahsedilen bölgeyi bir birikim fırsatı olarak ortaya koyar.
Dolayısıyla, ARB sahipleri birikim yapmayı tercih etmeleri durumunda, potansiyel ralliye bağlı olarak ilerleyen dönemde kendilerine fayda sağlayabilirler.
Bunun yanı sıra, Arbitrum fiyatı üzerinde Bitcoin‘in fiyat hareketinin de etkisi olabileceği düşünülebilir. Tartışmasız lider Bitcoin’de, destek seviyesi olarak 65.000 doların yeniden elde edilmek istenildiği görülüyor.
Arbitrum ile BTC arasında yer alan korelasyon oranının 0,91 olduğu göz önünde bulundurulduğunda, ARB tarafında gerçekleşecek bir hareketin Bitcoin’e benzer olabileceği düşünülebilir. Bu, Arbitrum’da olası bir yükseliş için dikkat çekici olacaktır.
ARB Kaç Dolar Olur?
Arbitrum’un fiyatı yaklaşık bir aydır içinde bulunduğu alçalan üçgenden formasyonundan çıkmış görünüyor. Bu düşüş formasyonu potansiyel bir düzeltmeyi işaret ediyordu. Ancak ARB tarafında 1 doların altına düşüşün engellenmesi bu noktanın destek olarak doğrulanmasının önünü açtı.
Bahsedilen seviyenin bir destek olarak doğrulanması, Arbitrum’un fiyatında bir yükselişini gerçekleşmesinin önünü açabilir. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda ARB, 1,10 dolar ve 1,21 dolarlık dirençleri bir desteğe dönüştürmek üzere harekete geçebilir.
Buna rağmen olası bir düşüş durumunda ise Arbitrum’un fiyatı 0,99 dolar desteğinin altına gerileyebilir ve daha düşük seviyeler ortaya çıkabilir.