Kripto borsası geliştiricisi Ellipsis Labs, girişim firması Paradigm liderliğindeki A Serisi fonlamada 20 milyon dolar topladı. Ethereum Vakfı’ndan Justin Drake ve Mike Neuder, EigenLayer’dan Sreeram Kannan, Solana Labs’tan Anatoly Yakovenko ve bloXroute’tan Uri Klarman’ın desteğini alan tura Electric Capital de katıldı. Ellipsis Labs, fonları DeFi teknoloji rollup sürecini geliştirmeye devam etmek için kullanacak.
Ellipsis Labs Yatırım Turunu Tamamladı
Ellipsis Labs, Solana ekosisteminde bir zincir içi sipariş defteri merkezi olmayan borsası olan Phoenix’i geliştiriyor. Ekip, sosyal medya platformu X üzerinden Ellipsis Labs’in 1,5 yıl önce daha iyi zincir içi likidite ilkelleri oluşturmak için yola çıktığını açıkladı ve Phoenix’in emir defterlerinin verimliliğini DeFi’nin erişilebilirliği ve şeffaflığıyla eşleştirdiğini de sözlerine ekledi.
Firma daha önce Ağustos 2023’te Electric Capital liderliğinde 3,3 milyon dolarlık tohum fonu toplamıştı. Phoenix’in 14,31 milyon dolarlık toplam kilitli değeri (TVL) var ve son 24 saat içinde 238,79 milyon dolarlık işlem hacimine sahip. Blockchain veri analiz platformu DeFiLlama verilerine göre TVL açısından sekizinci en büyük Solana DEX‘i.
Blockchain ekosistemleri özellikle de Solana için bir krank asenkron trade anlaşmalarına izin verir ve böylece çok sayıda işlem aynı anda gerçekleşebilir. Bu adım ile birlikte bir işlemin bir sonrakinin gerçekleşmesi için sonuçlandırılması ihtiyacını ortadan kaldırır. Kranklar yüksek verim ve düşük gecikme süresi ya da bir işlemin başlaması ve bitmesi arasındaki süreyi sağlar. Bununla birlikte kranklar sisteme karmaşıklık ve daha az öngörülebilirlik katar.
Ekipten Dikkat Çeken Açıklamalar
Phoenix ekibi hizmetleri doğrultusunda kullanıcıların Phoenix’in faaliyetlerinin tüm geçmişini görüntüleyebilmeleri için verilen limit emirleri, doldurmalar ve iptal edilen limit emirleri gibi tüm piyasa olayları verilerini zincir üzerinde sağlar. Ellipsis Labs 4 Nisan günü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“DeFi için bir sonraki adım, merkezi olmayan bir sistemin avantajlarını yani erişilebilirlik, şeffaflık ve denetlenebilirlik süreçleri ile bugün yalnızca geleneksel finansta var olan likidite ve verimliliğe getirmeli. Phoenix, daha iyi bir finansal sisteme giden uzun vadeli yolda yalnızca ilk adım.”