Kripto paralar artık tam anlamıyla ana akım haline geldi. Dünyanın en büyük finans kuruluşları kripto odaklı çalışmalar yapıyor. En büyük teknoloji şirketleri kripto paralarla alakalı ürünler geliştiriyor. Ve nihayet Silikon Vadisi’nin dev şirketi Intel’de bu kervana katılıyor.
Intel ve Bitcoin Madenciliği
Dev şirket Şubat ayında “ultra düşük voltajla çalışan” Bitcoin madenciliği ASIC ürününü duyuracak. Ultra düşük voltaj kısmı önemli, çünkü Bitcoin madencilerinin en büyük gider kalemi elektrik ve eğer buradaki maliyetler yeni cihazla aşağıya çekilebilirse Intel rahatlıkla Bitmain ve MicroBT gibi rakiplerini gerisinde bırakabilir.
Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Intel, Solid-State Circuits Conference (ISSCC) etkinliğinde özel bir kripto madenciliği ürünü tanıtacak.
Bonanza Mine isimli ürünün 23 Şubat tarihinde tanıtılması bekleniyor. Bu, şirketi ilk kez bitcoin madenciliği ASIC‘leri veya uygulamaya özel entegre devreler için pazarda Bitmain ve MicroBT gibi şirketlerle doğrudan rekabete sokuyor.
Kripto madenciliği geçmişte Intel’inkiler de dahil olmak üzere grafik işleme birimlerine yönelik talebi ve fiyatları o kadar artırdı ki, normal kullanıcılar (oyun, iş) duruma ciddi tepki gösterdi. Rakibi Nvidia’nın aksine Intel, grafik kartlarına ETH madenciliği için limitleri eklemeyi planlamadığını söyledi.
Intel Bonanza Mine
Intel’in üreteceği ve Bitcoin madencileri tarafından kullanılacak ürün herhangi bir limite sahip olmayacak. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde Nvidia artan talebi azaltmak için ürünlerine madencilik limitleri getirmişti. Kripto para madenciliğinin artık daha kurumsal bir yapıya dönüşmesi cihaz üreticisi şirketlerin de sayısını artırıyor.
Çin’in yasaklarıyla birlikte özellikle Amerika kıtasında birçok kripto para madencilik şirketi açıldı. Var olan şirketler ise Çin’in boşluğunu doldurmak için astronomik büyümelere gitti. Aşağıda güncel olarak en büyük madencilik havuzlarını görüyorsunuz.
Amerika, Rusya ve Kazakistan artık Bitcoin madenciliğinde ilk üçte yer alıyor. Bitcoin küresel hash gücü Çin yasaklarından önceki seviyeleri bile geride bıraktı.