Bitcoin fiyatı Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeleri gördü. Kayda değer fiyat hareketleri genel olarak insanların ilgisini normal zamanlardan daha çok çekiyor. Google Trends’ten gelen verilere göre, “Bitcoin” ve lider kripto para birimi ile ilgili terimler geçen hafta belirgin bir şekilde artış gösterdi.
Bitcoin Yarılanması
Cointelegraph’ın haberine göre şu anda Bitcoin aramaları Google’da Ekim ayında 10.000 doların aşılmasından sonra en yüksek seviyede bulunuyor.
Aramalara coğrafi olarak incelendiğinde en büyük ilginin Afrika’dan geldiği, Afrika’yı Nijerya, Güney Afrika ve Gana’nın izlediği görülüyor. Bu üç ülkeden sonra ise Avusturya ve İsviçre ilk beşi tamamlıyor.
Bunun yanında yalnızca Bitcoin terimi değil ilgili içeriklerin aranma oranlarında da artışların yaşandığı görülüyor. Örneğin “Bitcoin yarılanması” konusunda yapılan araştırmalarda da Ekim ayında bu yana ciddi artışlar yaşandığı göze çarpıyor.
Mayıs 2020’de gerçekleşmesi beklenen Bitcoin madencilik ödüllerindeki yarılanma fiyat açısından bir katalizör olarak nitelendiriliyor. Ayrıca analistler yarılanmadan hemen önce ya da hemen sonra parabolik bir fiyat artışının başlamasını bekliyor.
Fiyat Volatilitesi
Bilindiği gibi fiyat hareketleri genellikle Bitcoin’e olan ana ilginin artmasını ya da azalmasını sağlıyor. Volatilitenin kripto para birimleri üzerinde ciddi bir etkisi olduğu düşünülüyor.
Öte yandan geçtiğimiz haftanın başından bu yana BTC fiyatında %20 oranında düşüş yaşanırken aylık bazda bakıldığında düşüşün %30 civarında olduğu görülüyor.
İstatistikçi Willy Woo’nun açıklamalarına göre yarılanma yaşanana kadar bu volatilite devam edecek. Ancak Woo’ya göre diğer yarılanmaların aksine volatilitenin yukarı yönlü değil aşağı yönlü olması bu seferki yarılanmayı diğerlerinden ayırıyor.
Öte yandan Ağustos ayı sonunda da Bitcoin aramalarında ciddi artışlar yaşanmış ve oranlar %2 seviyesinden %100 seviyesine bir anda ulaşmıştı. Konuyla ilgili detayları bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık…
Ee o zaman 100 bin dolarami cikacak? Bu laflari kacinci kez dinledik