Nick Johnson, Ethereum Name Service’i (ENS) kurmak için ne kadar sermayeye ihtiyaç duyacağından emin değildi ancak hibe için Ethereum Vakfı’na rakamları sunduğunda Vitalik Buterin ona istediği miktarın iki katını verdi. ENS’nin kurucusu Londra’daki ETHGlobal’de özel bir demeç vererek kullanıcıların kripto para birimleri ve NFT‘ler için Web3 cüzdanı ve merkezi olmayan web siteleri için bir alan adı kullanıcılar tarafından okunabilir Web3 adresleri oluşturmalarına olanak tanıyan projenin gelişimini değerlendirdi.
Nick Johnson’dan Önemli Açıklamalar
Yeni Zelanda doğumlu yazılım mühendisi, Bitcoin ve Ethereum ile tanışmadan önce Google’da çalışıyordu. Johnson, programlanabilirliği nedeniyle Ethereum ekosistemine ilgi duyduğunu söyledi ve konuya yönelik şu ifadeleri paylaştı:
“Bitcoin’i ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra öğrendim. Başlangıçta bunun gerçekten harika olduğunu düşündüm ama sonra bunun sadece para olduğunu fark ettim. Burada programlanabilirlik yok.”
Johnson kişisel olarak Ethereum kodlamasıyla uğraşmaya başladı. Altyapı, araçlar ve kütüphaneler konusundaki güçlü geçmişi Johnson’ın kendi Ethereum dizeleri kütüphanesini yazmasını sağladı.
String, sayılardan ziyade metni temsil eden bir programlama veri türüdür. Bu tipik olarak harfler, sayılar, semboller ve boşluklar içeren bir karakter dizisidir. Ön uç yazılım mühendisi Jeffrey Jenkinson, dizgi manipülasyonunu yazılımdaki en karmaşık görevlerden biri olarak tanımladı. Jenkinson konuya yönelik şu ifadelere yer verdi:
“İnsan tarafından okunabilen her şey bir dize olarak kabul edilebilir ve geliştiriciler makine diline ayrıştırılması gereken kod yazdıklarında bu dize manipülasyonu ile başlar.”
Ethereum Vakfı ve Vitalik Buterin
Ethereum Vakfı Johnson’ı işe aldı ve ilk projelerinden biri isim hizmeti üzerinde çalışmaya başlamak oldu. Başlangıçta kurum içi merkezi olmayan veri depolama ve dağıtım teknolojisi olan EthSwarm ekibi için çalışan Johnson, altyapıdaki bir boşluğu gidermekle görevlendirildi. Johnson konuya yönelik şu ifadeleri paylaştı:
“Tespit ettikleri bir eksiklik vardı; içeriklerinin isimlendirilmesi gerekiyordu. Ben de diğer her şeyin, hesapların ve benzerlerinin de öyle olduğunu söyledim. Böylece bu benim oradaki projem oldu. Swarm ekibinden ayrılıp Go Ethereum (Geth) ekibine geçtiğimde, bunu yan projem olarak sürdürdüm.”
Ethereum Vakfı bir hibe ile finanse edilen ayrı bir organizasyon oluşturarak Johnson’ı proje üzerinde tam zamanlı çalışmaya teşvik etti. ENS kurucusu küçük bir ekiple iki yıllık bir yol haritasını desteklemek için kaba rakamlar çizdi. Johnson’ın açıkladığı üzere Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin bu noktada devreye girdi:
“Bunu Vitalik’e götürdüler ve o da hayır bu yeterli değil iki katını alın dedi. Her şey böyle başladı. Eğer o devreye girmeseydi, ENS tekleyecek ve başarısız olacaktı.”