Kripto para sektörü tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirirken, önde gelen kurumlar çarpıcı raporlar yayımlamaya devam ediyor.
Dünya Ekonomik Forumu’ndan Kritik Rapor!
Dünya Ekonomik Forumu (WRF) dün kripto para endüstrisinin geleceğini ele alan bir rapor yayınladı. Rapor, Blockchain ve kriptografi teknolojilerinin uygulamalarının finansal hizmetler endüstrisinde yaygın olarak kullanıldığına dikkat çekiyor. Forum, blockchain teknolojisinin giderek daha fazla benimsendiğine ve finansal hizmetler endüstrisi için büyük bir fırsat yarattığını belirtti. Uzmanlara göre, büyük bankalar ve önde gelen finans şirketleri de bu teknolojiyi giderek daha fazla kullanmaya başladı. WEF ayrıca, blockchain ve kriptografi teknolojilerinin yaygın olarak benimsenmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Kripto para endüstrisiyle ilgili çeşitli risklere rağmen, WEF, şeffaf yapısı nedeniyle sektörün nispeten güvenli olduğunu kabul etti. WEF’e göre 2022 yılı, kripto para endüstrisi için korkunç bir yıl oldu. Sektörün toplam değeri zirvede 3 trilyon doların üzerindeyken yaklaşık 800 milyar dolara düştü. Kurum, 2022’deki kripto kışının daha dirençli iş modellerinin ortaya çıkmasına yol açacağını iddia etti.
.
Rapor, endüstrinin çeşitli sorunlarına rağmen, gelişen teknolojiler ve dijitalleşme sayesinde sektörün ayakta kalacağına inanıyor. Kripto para endüstrisinde meydana gelen çeşitli olaylar nedeniyle, yatırımcı güveni sarsılmaya başladı. Örneğin, FTX borsasının çöküşü dünya çapındaki düzenleyicilerin dikkatini çekti. Uzmanlara göre, politika yapıcılar ve düzenleyiciler, kriptografi ve blockchain teknolojilerinin doğru kullanımını sağlamak ve düzenlemek gibi zorlu bir süreçle yüzleşmek zorunda kalacak.
Benimseme Artacak!
Blockchain ve kriptografi, finansal hizmetler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde geniş kapsamlı uygulamalara sahip. WEF, operasyonlarında şu anda blockchain ve kriptografi kullanan birkaç önde gelen kuruluşa dikkat çekti. JPMorgan gibi büyük finans kurumları, blockchain ve kriptografi teknolojilerini benimsemeye başladı. Firmaların yönetim ekipleri ve yönetim kurulları dijital dönüşüm ve siber güvenlik ihtiyacını zaten kabul ettiğinden, bu sürpriz değil. Ek olarak, kripto para birimlerini bir ödeme şekli olarak kabul eden finans ve ticaret kuruluşlarının sayısının artması bekleniyor.
Son yıllarda PayPal, Microsoft ve Overstock kripto para ödemelerini kabul etmeye başladı. Bu kuruluşlar, düşük işlem ücretleri ve hızlı ödeme süreçleri gibi çeşitli avantajları nedeniyle bu teknolojiyi benimsedi. Temelde ABD dolarına sabitlenmiş dijital varlıklar olan stablecoin’ler, işletmelerin kripto para birimleri ile işlem yapmasını da kolaylaştırdı. Önümüzdeki yıllarda insanların bu teknolojiyi kullanmasını kolaylaştıracak daha fazla yenilik bekleniyor.