Deutsche Bank’ın araştırma bölümünde analist olan Marion Laboure, Bitcoin‘in (BTC) gelecekte dijital altın rolünü üstlenebileceğini düşündüğünü ifade etti. Laboure’a göre, BTC’nin büyük ölçüde hükümetler tarafından kontrol edilememesi, merkeziyetsiz olması ve arzının sınırlı olması, potansiyel olarak Bitcoin’i 21.yüzyılın dijital altını haline getirebilir. Ancak analiste göre BTC, fiyattaki yüksek volatilite nedeniyle bir değişim aracı değil, ancak bir yatırım aracı olabilir.
Laboure: Fiyattaki Volatilite Yakın Gelecekte de Devam Edecek
Laboure, yalnızca birkaç büyük alış veya satış işleminin bile, piyasadaki arz-talep dengesini önemli ölçüde etkilediğini dile getirdi. Analist, BTC‘yi fiyat volatilitesinden dolayı, bugün hala güvenli bir değer deposu olarak görmüyor. Ayrıca lider kripto paranın bu fiyat oynaklığının da, yakın gelecekte devam edeceğini düşünüyor. Deutsche Bank analisti, regülasyonlar konusundaki eksiklikleri ve bunların çevre üzerindeki potansiyel etkileri konusundaki endişelerini de dile getiriyor. Bununla birlikte Laboure, Bitcoin ‘in ilerleyen süreçlerde de piyasa üzerindeki hakimiyetini devam ettireceğini düşünüyor.
Analistten, Dijital Altın Ve Dijital Gümüş Benzetmesi
Laboure, Bitcoin ve Ethereum‘u, altın ile gümüşe benzetti:
“Ethereum’un (ETH), DeFi (merkezi olmayan finans) ve NFT (non-fungible token) ekosistemlerinin büyümesi ile birlikte, çok daha fazla kullanım alanı oldu. Şu anda piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan ETH, ekosistemde çok önemli bir rol üstlenmiş vaziyette. Eğer bu endüstride, Bitcoin’i 21. yüzyılın “dijital altını” olarak görüyorsak, Ethereum’a da “dijital gümüş” benzetmesini yapabiliriz diye düşünüyorum.”
Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olması dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlmelerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.