Chainlink’in (LINK) 4 saatlik grafikte yakın zaman içerisinde golden cross formasyonu sergiledi ve bu durum değerini daha da yukarı taşıyabilecek yükseliş eğilimine işaret edebilir. Yaşanan gelişme MVRV oranıyla uyumlu olup LINK’in birikim açısından avantajlı bir konumda olduğuna işaret edebilir.
LINK’te Yükseliş Sürecek Mi?
Ayrıca aktif Chainlink adreslerinin önemli bir kısmı kâr eden ya da başa baş noktasına gelen yatırımcıların elinde bulunuyor. Belirtilen faktör devam eden konsolidasyonu desteklediği için çok önemli. Bu durumda piyasanın bu göstergelere olumlu tepki vermesiyle LINK fiyatının istikrar kazanmaya veya yükselmeye devam edebileceğini gösteriyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde LINK fiyatının %17,97 oranında kayda değer bir artış yaşaması, bu yükseliş eğiliminin sürdürülebilirliği konusunda soru işaretlerine yol açtı.
Mevcut konum itibariyle aktif LINK adreslerinin %35’i kârlı bir konumda, ilave %60’ı ise başa baş noktasında bulunuyor. Bu durum LINK holder’larının yaklaşık %95’inin mevcut varlıklarında herhangi bir kayıpla karşı karşıya kalmadığı ve piyasa güveni için sağlam bir temel oluşturduğu anlamına gelebilir. LINK’in aktif yatırımcı tabanının büyük çoğunluğunda kayıp olmaması, yatırımlarını korumaya yönelik güçlü bir eğilime işaret edebilir.
LINK’te Güncel Veriler
Kripto para yatırımcılarındaki satmak yerine elde tutmaya yönelik böyle bir yaklaşım, LINK’in fiyatının istikrar kazanmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Bu durum piyasa dalgalanmaları sırasında kitlesel satışların önlenmesiyle mümkün olabilir. Bu durum LINK fiyatına önemli bir destek sağlıyor ve potansiyel olarak keskin düşüşlere karşı tampon oluşturabilir. Bu aynı zamanda son yükseliş trendinin önümüzdeki haftalarda da devam edebileceği bir ortamı teşvik edebilir.
LINK için piyasa değerinin gerçekleşen değere (MVRV) oranı mevcut konumda yükseliş beklentilerine işaret edebilir. Yatırımcıların kar veya zarar durumunu ölçen bu oran, 30 günlük MVRV’nin %2,73 seviyesinde olduğunu gösterebilir. 30 günlük MVRV Oranı, yatırımcıların ortalama kar veya zararını ölçmek için kullanılan bir ölçümdür. Piyasa değerinin (mevcut fiyat çarpı toplam arz) gerçekleşen değere (tüm token’lara son 30 gün içinde satın alındığı fiyattan değeri) bölünmesi ve ardından bu oranın yüzde olarak ifade edilmesiyle hesaplanır.