Güney Kore’nin en büyük telekom operatörü SK Telecom, yeni başlattığı T cüzdanını ortaklık yoluyla daha da geliştirmeyi planlıyor. T cüzdanı için Ağustos ayında Polygon Labs ile ortaklık kuran telekom operatörü şimdi de Meta’nın (eski adıyla Facebook) Diem Blockchain’i mühendisleri tarafından bağımsız olarak geliştirilen Rust tabanlı bir programlama dili olan Move adlı yeni bir akıllı sözleşme programlama dili kullanan bir Layer 1 Blockchain’i Aptos (APT) ile ortaklık kurdu.
SK Telecom – Aptos Ortaklığı ve T Cüzdanı
Güney Kore’nin en büyük telekom operatörü SK Telecom, T cüzdan olarak bilinen Web3 cüzdanı hizmetini geliştirmek için önde gelen altcoin’lerden biri olan APT’nin Aptos‘u ve Atomrigs Lab ile ortaklık kurdu. Güney Koreli telekomünikasyon şirketi LinkedIn’de yaptığı açıklamada üçlü ortaklığın T cüzdanına odaklanarak müşteri tarafından tercih edilen ana ağlar ve merkeziyetsiz uygulamalarla bağlantılarını geliştirmeyi amaçladığını söyledi.
SK Telecom, Aptos ile ortaklığın ilk Ethereum dışı sanal makine Blockchain entegrasyonu olacağını belirtti. Şirketten yapılan açıklamada “Aptos’taki gelecek vaat eden merkeziyetsiz uygulama ekosistemine bağlanarak kullanıcılara somut bir değer sağlayacağız. Aptos tarafından sunulan yenilikçi MoveVM Blockchain teknolojisinden yararlanan bu entegrasyon, Web3 hizmetlerini daha geniş bir kitle için daha erişilebilir hale getirme konusunda önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor.” denildi.
Aptos’un kurucu ortağı ve baş teknoloji sorumlusu Avery Ching, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabından “Move, saniyenin altında gecikme süresi, sınıfının en iyisi verim ve kurumsal düzeyde operasyonlar aracılığıyla yeni internet deneyimleri sınıflarının (arka planda Blockchain ile) kilidini açmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
SK Telecom’un Web3’e Yönelik Atılımları
Aptos ile yapılan ortaklık, SK Telecom’un geçen ay T cüzdanının lansmanı için CryptoQuant ile yaptığı ortaklığı takip ediyor. Cüzdan ürünü, kullanıcılara kripto paraları saklamak için telefonlarında Blockchain tabanlı bir uygulamaya erişim sağlamak üzere tasarlandı.
Güney Koreli telekom operatörü devi Ağustos ayında Web3 ekosistemini geliştirmek için Polygon‘un (MATIC) arkasındaki şirket olan Polygon Labs ile de ortaklık kurmuştu.