Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır.(Analiz tarihi: 20.08.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Bu hafta altcoin tarafına gelen alımlar ile kripto para piyasasının canlandığını görüyoruz. Altcoin’ lerin bu denli sert düşüşünden sonra birkaç günde güzel yükselişler sergilemesi yüzümüzü güldürse de, Bitcoin’ in bu dalgaya ayak uydurmadığını görmek, içimizde bir yerde tedirginlik hissinin oluşmasına neden oluyor diye düşünüyorum. Piyasanın babası olan Bitcoin’in performansına baktığımızda ise haftaya 6300$ seviyesinden başladığını hafta kapanışını ise 6500$ seviyesinden yaptığını görüyoruz. Bu 200$’ lık artış altcoin’lerin performansının yanında pek kayda değer sayılmaz sanırım. Hafta içerisindeki gerçekleşen teknik olayları inceleyerek devam edelim.
BTC’ nin pazartesi günü barına baktığımızda barın, FIBO2 0.236 (6490$) direnç seviyesini ve D (6100$) destek seviyesini test ettiğini görüyoruz. Müteakip barda ise sert bir satış dalgası ile D (6100$) seviyesi aşağı kırılmış. Ancak aynı gün içinde gelen alımlar bar kapanışının bu seviyenin üzerinde olmasını sağlamış. Haftanın devamında ise grafiğe yeni eklediğim L1, L2 ve L3 trenlerine paralel olan L0 trendinin desteğinde hafif yukarı meyilli diyebileceğimiz bir hareket görüyoruz. Hafta içerisinde FIBO2 0.236 (6490$) direnci altı kez test edilmesine rağmen yukarı kırılım gerçekleşmemesi de dikkat çeken bir husus. RSI tarafında fiyat ile paralel olarak hafif yukarı bir hareket görüyoruz. Hacim tarafında ise belirgin bir artış mevcut. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemizi yapabiliriz.
Bitcoin’in hafta başındaki volatil hareketleri ile bizleri korkutsa da haftanın diğer beş günü gösterdiği tutunma çabası bize düşmek istemediğinin bir göstergesi gibiydi. Ancak FIBO2 0.236 (6490$) seviyesinin bir türlü geçilememesi de piyasa yapıcılar arasında bir mücadele olduğunu gösteriyor. Bu çerçeveden baktığımızda BTC’nin yatay hareketi belli bir süre devam edecek olsa da bir yöne kırılım için hazırlık yapıldığını değerlendiriyorum. FIBO2 0.236 (6490$) seviyesinin altı defa test edilmesi ise yukarı hareket ihtimalinin daha muhtemel olduğu izlenimi yaratıyor. FIBO2 0.236 (6490$) direnci yukarı kırılımı gerçekleşir ve fiyat bu seviyenin üzerinde kalıcı olabilir ise L1 trendine doğru bir hareketin başlamasını bekleyebiliriz. Bu hareket esnasında FIBO2 0.382 (6875$) seviyesi ile direnç bölgesi olarak gündeme gelecektir. Bu seviye geçtiğimiz haftalardan da hatırlayacağınız üzere birçok kez direnç olarak çalıştığından önem arz ediyor. Mevcut durumdaki bu olumlu tabloyu olumsuz hale getirecek durum ise L0 trendinin aşağı yönlü kırılması olacaktır. L0 trendinin aşağı yönlü kırılmasının satış baskısını artıracağını değerlendiriyorum. Bu durumda D (6100$) seviyesi destek olarak takibimizde olmalıdır. Bu seviyenin altında ise bir önceki dip bölgemiz olan 5867$ seviyesi gündeme gelecektir. RSI tarafında yukarı yönlü bir meyil oluşmasını olumlu olarak değerlendirebiliriz. Ancak fiyat ile birlikte yukarı kırılım sonraki boğa piyasası için daha olumlu ve kararlı bir durum olacaktır. Hacim tarafındaki artışı ise oldukça olumlu buluyorum ve yükselişi destekleyen bir done olarak değerlendiriyorum.
WMA grafiğimizde ise WMA21’in diğer tüm indikatörleri aşağı kırarak olumsuz bir görüntü oluşturmuş. Son üç bara baktığımızda ise fiyatın WMA21’i yukarı kırma çabası içerisinde olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde yukarı kırılımın gerçekleşmesi halinde kısa vade için pozitif görünüm oluşacağını değerlendiriyorum.