Hafta başında yaşanan küçük çaplı hareketliliğin ardından, yatay bantta seyreden bir Bitcoin izledik. Haftalık bazda, 3880$ (Bitfinex) seviyesinden açılış ve 3980$ seviyesinden kapanışla %2,5 değer artışı söz konusu. Altcoin tarafının Bitcoin’e nazararan çok daha hareketli ve pozitif geçtiğini söyleyebiliriz.
Önceki Haftanın Teknik Gelişmeleri
Bitcoin’in hafta açılışını L3 (3900$) seviyesinin aşağısında yaptığını görüyoruz. Ancak salı günü gelen alımlarla bu seviye tekrar yukarı kırılmış. Haftanın geri kalanında L3 (3900$) seviyesi destek olarak çalışmaya devam etmiş. Yatay trendin altına zaman zaman ihlaller olsa da bar kapanışları L3 (3900$) seviyesinin üzerinde olmuş. Grafiğin hacim tarafında ciddi anlamda zayıf bir seyir görmekteyiz (Ben grafiklerimde Bitfinex borsasını baz alıyorum, diğer borsaları da incelemek faydalı olacaktır). Grafiğin RSI tarafında, bu hafta yatay direncin üzerine geçiş yapılmış.
Grafiğin kısa vade görünümünde, önceki hafta belirttiğim elmas formasyonunun pazartesi günü aşağı yönlü kırıldığını görüyoruz. Ancak salı günü gelen alımlar fiyatı L3 (3900$) seviyesinin üzerine çıkarmış. Cuma günü barında bir dalgalanma olsa da hafta sonu yukarı yönlü eğilimin devam ettiğini görüyoruz.
Üstel hareketleri ortalamalarda (EMA); pazartesi günü gelen satışlar günlük kapanışın EMA21 ve EMA50’nin altında gerçekleşmesine neden oldu. Ancak salı günü gelen toparlanma ile bu seviyeler yeniden destek haline geldi. Nitekim cuma günü oluşan dalgalanmada, BTC fiyatı EMA50’de destek buldu.
Teknik Grafiklere Dair Değerlendirmeler
Bitcoin, son bir aydır olumlu görünümünü korumaya devam ediyor. Özellikle bu hafta L3 (3900$) seviyesi üzerinde kalarak bu durumunu daha da pekiştirmiş oldu. Bununla birlikte, hareketli ortalamaların birbirine yaklaşması, kısa periyotlu hareketli ortalamaların uzun periyotluların üzerine geçiş yapması (EMA21’in EMA50 üzerinde seyretmesi) da tabloyu olumlu yapan diğer etkenlerden. Burada olumsuz gördüğüm bir nokta, hacim tarafının zayıf seyretmesidir. Aslında, Bitcoin kısa vade düzeltme sürecinde olduğundan, hacmin düşmesini normal olarak değerlendirmek gerekir. Ancak düzeltme içerisindeki yükselişlerde hacmin bir nebze daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum.
Mevcut durum için, L3 (3900$) seviyesi üzerinde G (4450$) seviyesinin hedefleneceğini düşünüyorum. Bir önceki tepe bölgesi olan 4250$ seviyesi ara direnç bölgesi olarak karşımıza çıkacaktır. Fiyatın G (4450$) seviyesine hareketi başladığında, hacim desteğinin de beraberinde gelmesi, bizlere yükselişin sağlam bir şekilde gerçekleştiğini gösterecektir . G (4450$) üzerinde A düşen trendi takibimize girecektir. Fiyatın bu seviyelere ulaşması ile piyasada hareketliliğin artacağını değerlendiriyorum. Piyasa olumsuz seyreder ve L3 (3900$) seviyesi aşağı yönlü kırılırsa öncelikli olarak 3684$ seviyesini sonrasında ise T1 yükselen trendini destek olarak takip etmek uygun olacaktır.
Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR.(Analiz tarihi: 11.03.2019)
Grafik Kaynak: TradingView