Cointelegraph’ın haberine göre araştırma kuruluşu Data Foundation ve Bilgi Teknolojileri firması Booz Allen Hamilton, Amerika Birleşik Devletleri’ne Blockchain teknolojilerini nerede ve nasıl kullanabilecekleri konusunda rehberlik etmesi amacıyla beş sorudan oluşan bir rapor hazırladı.
Blockchain ve Hükümetler
Araştırma 10 Haziran’da “Blockchain’i Hükümetlere Taşımak: Etkili Federal Blockchain Girişimleri Oluşturmak İçin Bir Yol” başlığı altında yayımlandı.
Rapora göre eğer Blockchain tarafından sunulan değiştirilemez defter teknolojisinin ilk olarak görevler için değerli olduğunu varsayarsak, Blockchain çözümlerinin önceden belirlenmiş bir tutarlılık seviyesi ve düşük bir beceri seviyesine sahip prosedürlerde uygulanması en mantıklı olanı.
Rapor, bu açıklamasını daha anlaşılır hale getirmek için ve bir federal organizasyon için Blockchain çözümlerinin bir anlam ifade edip etmediğini nasıl anlayacağını belirlemesi amacıyla beş soru soruyor:
1) Blockchain bilgi güvenliği, güvenlik ve şeffaflık için gerçek bir fayda sağlıyor mu? 2) Blockchain pratik olarak ve verimli bir şekilde uygulanabilir mi? 3) Hangi Blockchain tasarımı daha uygun? 4) Blockchain uygulamalarının maliyeti bilgi kazanımlarına göre işe yara mı? 5) Uygulama, uygulanabilir veri paylaşımı ve gizlilik yasalarını yerine getiriyor mu?
Blockchain Girişimleri
Bu kriterlere göre Data Foundation ve Booz Allen Hamilton federal düzeyde başarılı olabileceğine inandıkları 7 Blockchain girişim örneğini inceledi.
Bunun yanında yayımlanan raporda Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Sağlık ve İnsan Hizmetleri Daire Başkanlığı, Hazine Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı gibi çeşitli kurumlar arasında oluşmaya başlayan Blockchain temelli teknolojilere dayanan farklı girişimlere de dikkat çekildi. Rapora göre bu girişimler farklı başarı ve gelişim aşamalarında yer alıyor.
Raporda son olarak hükümetler ve Blockchain konusunda, “Sonuç olarak Blockchain’in hükümetlerde bir başarıya imza atıp atamayacağı henüz kanıtlanmadı. Ancak şimdilik hükümet programları ve operasyonlar için Blockchain çözümlerini uygulamak iyi olmalı” ifadelerine yer verildi.
Tüm bunlarla beraber Blockchain teknolojisi dünyada yayılmaya ve destek görmeye devam ediyor. Örneğin mayıs ayında Dünya Ekonomik Forumu (WEF), tedarik zinciri endüstrisinde Blockchain teknolojisinin kullanımını teşvik etmek istediğini açıkladı.