NFT sektöründeki çılgınlık, kripto para sektörüne göre bile inanılmaz boyutlarda devam ediyor. Ünlü sanatçı Beeple’ın “The First 500 Days” isimli eserinin geçtiğimiz günlerde 69,3 milyon dolar satılması da bunun en net kanıtlarından birisi olarak görülüyor.
Justin Sun, Beeple’ın Eserini Alamadı
İlk başta bunun Tron kurucusu ve CEO’su Justin Sun tarafından satın alındığı düşünülürken Sun, herkesi şaşırtan bir açıklamada bulundu. Ünlü kurucu, sadece 300.000 dolar ile bunun kendisi tarafından satın alınamadığını ifade ederken aslında 70 milyon dolarlık teklifini bir hata yüzünden veremediğini de vurguladı.
Bu da 69,3 milyon dolarlık NFT’yi alan kişinin kim olduğuna dair büyük bir merak yarattı. Bugün ise Christie’s platformu tarafından yapılan açıklama ile 69,3 milyon dolarlık NFT’nin kim tarafından satın alındığı ortaya çıktı.
Christie’s, Alıcının MetaKovan Olduğunu Açıkladı
Christie’s tarafından yapılan açıklamada 69,3 milyon dolarlık NFT’nin alıcısının Metapurse kurucusu Metakovan olduğu belirtildi. Peki tarihte satılan en pahalı NFT’nin yeni sahibi olan Metakovan tam olarak kim?
Twitter üzerinde MetaKovan olarak bilinen kullanıcının gerçek kimliği bilinmiyor. Milyoner isim, bu NFT’nin mevcut neslin en değerli sanat eseri olduğunu iddia ederek bunun ilerleyen yıllarda 1 milyar dolar değerine ulaşabileceğini vurguladı.
Metakovan tarafından yapılan açıklamada 13 yıl boyunca her gün gerçekleştirilen eserlerin tek bir NFT’de toplanmasının bir başyapıt olduğu belirtildi. Tekniklerin taklit edilebilir ancak yeteneğin ulaşılamaz olduğunu vurgulayan MetaKovan, bunun NFT olmasının da dijital açıdan güvence sunduğunu belirtti. Aldığı eserin kraliyet mücevheri gibi eşsiz olduğunu belirten MetaKovan, 1 milyar doların görüleceğinden ise emin.
Dijital Dünyanın Mona Lisa’sı
MetaKovan’ın kim olduğu bilinmese de kendisi ile ilgili birkaç bilgi mevcut. Singapur içerisinde yaşadığı belirtilen MetaKovan’ın önemli NFT fonu Metapurse’ün kurucusu olduğu biliniyor. Daha önce de ses getiren NFT alımları yapan MetaKovan’ın Bitcoin’e ilk yatırım yapan isimlerden birisi olduğu vurgulanmakta.
Buna rağmen dijital sanat dünyasının Mona Lisa’sı olarak görülen Beeple’ın bu eserinin Justin Sun yerine başka birisinin eline geçmesi sektörde yoğun bir şekilde konuşuluyor. Justin Sun’ın bunu sadece reklam ve pazarlama amacı için kullanacağı belirtilirken MetaKovan’ın söz konusu eseri çok daha sektör lehine işler için kullanacağı belirtiliyor.