Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı düşüşün ardından kripto para piyasaları bir nebze değer kazanarak derin bir nefes aldı. Bu yükseliş sürecinde bazı kripto paraların sergiledikleri performanslar yatırımcıların dikkatini çekiyor. Zilliqa (ZIL) da bu kripto paralar arasında yer alıyor.
Hedefine ulaşma noktasında önemli bir eşiği geçmeyi başaran Zilliqa yatırımcısını heyecanlandırmayı başarıyor. Haberin hazırlandığı sıralarda coinmarketcap verilerine göre ZIL 0,13 dolardan işlem görüyor. Bu durum token’in son yirmi dört saatte yaklaşık %10 oranında değer kazandığı anlamına geliyor.
Token’in sergilediği başarılı performansı derinlemesine incelediğimizde daha ilgi çekici verilere ulaşıyoruz. Örneğin Zilliqa, kripto para piyasasının toplam değerinin 300 milyarın altına düştüğü 29 Mayıs tarihinden itibaren %32.7 oranında değer kazandı. Bu, bir haftadan kısa bir süre içerisinde gerçekleşen etkileyici bir performans.
Bu gelişmelerin ardından Zilliqa’nın toplam piyasa değeri neredeyse 1 milyar dolara yaklaştı. Zilliqa 10 Mayıs’ta en son bu seviyelere ulaştığında 0.22 dolardan işlem görüyordu ve toplam değeri 1,68 milyar dolar civarındaydı.
Öte yandan Zilliqa yatırımı yapan kullanıcıların aklında bir soru işaretinin olduğu söyleyebilir. “Bu yılın üçüncü çeyreğinde ana ağını piyasaya sürmeyi planlayan Zilliqa yeniden eriştiği bu seviyeleri koruyabilecek mi?” Platformun test ağı geliştiriciler tarafından indirilebilir.
Zilliqa piyasaya sürüldüğü andan itibaren büyük bir ilgi toplamayı başardı. Scilla adı verilen yeni bir programlama diliyle akıllı kontratları yeniden şekillendirmeyi planlayan Zilliqa’nın bu yolda emin adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz. Üstelik Zilliqa “Sharding” yöntemiyle madencilik yapılmasına da imkan veriyor.
Shard sayıları arttıkça işlem oranlarını ölçekleyecek şekilde tasarlanan platform ağ sıkışıklığı sorununun önüne geçiyor. Sharding, madencilik ağının daha küçük parçalara ayrılması şeklinde açıklanabilir. Bu küçük parçaların her biri işlemleri paralel bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
Scilla programlama dili ise geliştirici dostu bir yöntem olarak biliniyor ve akıllı sözleşmelerin başlatılmadan önce test edilmesini sağlıyor. Böylece akıllı sözleşmelerde daha sonradan çıkabilecek güvenlik zafiyetlerinin önüne geçilebilir.
Kaynak: Ethereumworldnews