Metaverse evreninin popülaritesi arttıkça daha fazla sektörden şirketlerin, kurumların veya derkenlerin bu alana yönelimleri devam ediyor. Öyle ki Metaverse’e giriş yapan son kuruluş haberi yine Türkiye’den geldi.
TİHCAD (Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği) Dernek Başkanı Ergin Aydın, Metaverse alanında çalışmalar yaptıklarını açıkladı. İşte detaylar…
Tekstil Sektörü de Metaverse’e Dahil Oldu
Moda dünyası metaverse ve sanal gerçeklikle ilgili her geçen gün yepyeni gelişmelere sahne olurken bu gelişmelerin sonuncusu Türkiye’de yaşandı. TİHCAD (Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği) Dernek Başkanı ve Euratex’in teknoloji ve nitelikli çalışmalar başlıklı çalışma grubu üyesi Ergin Aydın, Metaverse hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.
Ergin Aydın, yaptığı açıklamalarda Metaverse üzerinde kendi dünyasını ve bu dünya üzerinden de alışveriş platformları kurmaya başladığını duyurdu. Ayrıca Aydın, bu platformların amacının Türk üretici tekstil firmalarını ve yabancı satın almacıları bir araya getirmek olduğunu ifade etti.
Pandemi döneminin tekstil sektörünü etkilemesiyle birlikte aktif olarak dijital showroom’larda dijital numuneler sergilemeye başlayan ve seyahat edilemeyen dönemde bu uygulamalarla aralıksız olarak tekstil üretim sürecini devam ettiren Aydın, konuya yönelik yaptığı açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Artık geliştirdiğimiz yazılımla istenilen türde kumaş simülasyonu yapabiliyoruz. Sanal showroom’da gerçek bir kumaşa dokunma hissini verebiliyoruz. Kalıptan başlayarak tamamen modelleri dijital olarak üretiyoruz. Dijital kıyafetleri de avatarlara giydirip defileler yapıyoruz.”
12 Kişilik Bir Ekiple Kendi Dünyamızı Oluşturuyoruz
Metaverse üzerinde çalışmalar yapan 12 kişilik bir yazılım ekibinin olduğunu dile getiren Ergin Aydın, bu ekibin oyuncu kökenli olduğunu ve kendi dünyalarını oluşturmak için tüm hızıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Ergin Aydın, son kullanıcıların bu tarz platformlardan alışveriş yapması için biraz daha süre olması gerektiğini belirtti ve açıklamalarına şöyle devam etti;
Son tüketicilerin tabii ki bu tarz bir platformdan alışveriş yapmasına henüz bir süre daha var. İki üç sene içinde belki güneş gözlüğü boyutunda, 100 dolarlık fiyatlara alınabilir VR gözlüklerle bu süreç start alacak diyebiliriz. Önümüzdeki 5 yıl içinde dünya üzerinde 1 milyar adet sanal gerçeklik gözlüğü kullanan insan olacak.