Sushiswap son 3 ayda hem işlem hacmi hem de fiyat açısından ciddi artışlar yaşadı. Bununla birlikte analistler hala Sushiswap’de (SUSHI) artış sinyalleri alındığını ve yükseliş ivmesinin devam etme potansiyeli olduğunu düşünüyor.
Sushiswap Temel Göstergeler
Projenin yönetişim jetonu SUSHI, üç aylık süre içinde 0,52 dolardan 15,60 dolara çıktı ve piyasa değerinde yaklaşık yüzde 3000’lik bir artış yaşanmış oldu. Kripto paranın fiyatındaki yükselişin, SushiSwap’in yakın geçmişte geçirdiği temel değişiklikleri yansıttığı düşünülüyor.
En önemlisi SushiSwap’in likiditesi önemli ölçüde arttı. 4 Kasım 2020’de protokolde Toplam Kilitli Değer (TVL) 258 milyon dolar vardı. Şu anda projenin TVL’de 2.97 milyar doları var. Bu da yüzde 1000’den fazla likidite artışını temsil ediyor. Projenin artan likiditesi, likidite sağlayıcılarına SUSHI token’ları sayesinde elde edilen ücretlerden ödemeler yapılmasına bağlanabilir.
Bununla birlikte kurulan ortaklıkların da projeye fayda sağladığı düşünülüyor. 2020’nin sonlarında SushiSwap, Yearn Finance ile birleşti. Bu işbirliği, SushiSwap’in Yearn’ın geliştirme kaynaklarına erişim sağlamasına izin verdi. Buna karşılık SushiSwap borsaları, opsiyonları, vadeli işlemleri ve kredileri tek bir sözleşmede birleştiren bir hizmet olan Yearn projesi de Deriswap’e yardımcı oluyor.
Sushiswap ile ilgili detaylı bilgilere “SUSHI Coin Nedir?” metninden ulaşabilirsiniz.
SushiSwap’in Geleceği
Bu haftanın başlarında ekip, geliştiricilerin SushiSwap’te yeni projeler başlatmasına olanak tanıyan bir akıllı sözleşmeler paketi olan Minimal Initial SushiSwap Offering’i (MISO) duyurdu. MISO ile kullanıcılar, projeleri için likidite başlatabilecek ve önyükleme yapabilecek. Bu da işlem hacmini artırarak protokole yardımcı olacak.
9 Ocak 2021’de SushiSwap ekibi, 2021 için yol haritasını açıkladı ve geliştirmekte oldukları ürünleri ana hatlarıyla ortaya koydu. Yapılan açıklamalara göre 2021 yılında da SUSHI’yi oldukça önemli gelişmeler bekliyor. Dolayısıyla fiyatın artmasının da kaçınılmaz olduğu düşünülüyor.