Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Binance Custody adlı dijital varlıkların güvenliğini sağlayacak saklama hizmetinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu.
Binance, “Binance Custody” Hizmetini Başlattı
Binance Custody, kurumsal müşterilere kripto para saklama alanındaki önde gelen teknoloji, güvenlik ve süreçlerle dijital para birimlerini güvenli bir şekilde saklama yeteneğinin yanı sıra tam uyumlu bir saklama hizmeti işletme uzmanlığı sağlamayı amaçlayan bir hizmettir.
Platformunun temeli olarak hizmet eden gelişmiş bir altyapı ile desteklenen Binance Custody, kolay ve kullanışlı kripto işlemlerine ve kripto varlıklarının güvenli bir şekilde saklanmasına olanak tanır.
Bu, diğerlerinin yanı sıra kapsamlı bir kimlik doğrulama süreci, para çekme talepleri için MultiSig, çok taraflı hesaplama teknolojisi ve FIPS 140-2 uyumlu donanım güvenlik modülleri dahil olmak üzere yüksek düzeyde güvenlik sunan nitelikli bir soğuk cüzdan hizmetini içeriyor.
Ayrıca Binance Custody kullanıcıları, sınırlı bir süre için Binance’in VIP seviye yükseltme programına özel erişime sahip olma imkanına da erişecekler.
Binance‘in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao, Binance Custody hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;
“Binance Custody ve Binance ekosistemindeki tüm girişimler için kullanıcı koruması çok önemlidir. Bu amaçla, Binance Custody’nin yapı taşları güvenlik, uyumluluk üzerine kuruludur. Bu hizmeti Litvanya’daki kurumsal müşterilerimize ve gelecekte diğer bölgelere yönlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.”
Binance Custody’nin nitelikli soğuk cüzdan hizmeti, paylaşılan cüzdan çözümleri, alım satıma erişim, stake etme, DeFi ve daha fazlasını içeren ek özelliklerle birlikte bugünden itibaren şu anda sadece Litvanya’daki kurumlara sunulmaktadır.
Binance Custody Nedir?
Custody, mali çevrelerde, saklama, genellikle bir tür kurum tarafından bir müşteri adına varlıkların tutulması anlamına gelir. Bir saklama hizmetinin kullanılması, hırsızlık veya kayıp gibi güvenlik risklerini azalttığı için varlık sahibi için arzu edilebilir.
Saklayıcılar, sahip oldukları varlıkları kendi amaçları için kullanamadıkları için bankalardan daha farklı bir işleyişe sahiptir.
Kripto para biriminde saklama çözümleri, üçüncü bir tarafın kullanıcının fonlarının özel anahtarlarını elinde bulundurduğu çözümlerdir. Kullanıcının paralarını gerçekten gönderip alabilen tek kişi onlardır. Kripto paranın sahibi yasal anlamda ona sahipken, protokol düzeyinde hiçbir mülkiyeti yoktur.
Güvenlik söz konusu olduğunda, anahtar yönetimi konusunda deneyimsiz yeni kullanıcılar için saklama çözümleri daha güvenli olabilir. Bununla birlikte, bunun kullanıcıları karşı taraf riskine açtığı da belirtilmelidir.
Saklayıcılar, yeni gelenleri işe almaktan kıdemli kullanıcılara gelişmiş ticaret araçları sağlamaya kadar ekosistemde hayati bir rol oynamaktadır. Varlıkların kurumsal düzeyde depolanmasını ve yönetimini ele alan giderek artan sayıda işletme bulunmaktadır. Bazıları, fon kaybı durumunda müşterilerine geri ödeme yapmak için ayrıca sigortalıdır.
Ortalama bir kullanıcı için genel bir kural olarak, aktif olarak kullanılmıyorlarsa, büyük miktardaki fonlar soğuk depoda tutulmalıdır.