Mart ayının sonunda kripto para ticaretini desteklemeye başlayan ABD merkezli ödeme sistemi transfer aşamasında kripto seçenekleri sunuyor. Hesabınızda yeterli bakiye varsa kolaylıkla kripto ticareti yapabiliyorsunuz. Ancak firma bir süredir bunu haftalık 20.000 dolarla sınırlı tutuyordu.
PayPal’dan Kripto Müjdesi
Artık bugün itibariyle PayPal kullanıcıları haftalık 100 bin dolara kara kripto işlemi yapabiliyor olacak. Yani mevcut limit tam 5 kat artırılmış durumda, yüz milyonlarca kullanıcısı olan bir platform için bu gelişme oldukça yararlıdır. PayPal ilerleyen süreçte bu limiti daha da artırmak istiyor.
Kripto paralara artan kurumsal ilgi Visa ve PayPal gibi dev finans kurumlarını da cezbediyor. Pazara erken dönemde girmek ve müşterilerine bu hizmeti sunmak isteyen şirketler risk alarak ciddi adımlar atıyor.
Elbette ülkemizde ikamet eden kullanıcılar bu hizmetten yararlanamıyor. Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve BCH gibi varlıkları PayPal kullanıcıları direkt olarak dolar karşılığında alabiliyor. Yani PayPal kripto para birimlerinin en popülerlerine son derece kolay erişim sunuyor.
PayPal ve Kripto Para
Mart ayının sonunda başlatılan hizmet Bitcoin’in yeni bir rekor kırmasına sebep olmuştu. PayPal CEO’su Dan Schulman şunları söylemişti.
“Artık kripto para birimlerine PayPal uygulaması üzerinden erişebileceksiniz. Banka veya kredi kartınız aracılığıyla direkt olarak desteklediğimiz varlıkları alıp satabilirsiniz. Kripto paraların meşru bir finans aracı haline geldiğini ve insanlar arasında aktif şekilde ticaret için kullanılabileceğini düşünüyoruz”
Şirket ilk olarak 2020 Ekim ayında Amerika’da bulunan müşterileri için kripto para işlemlerini aktifleştirmişti. Sonrasında bu hizmet tüm dünyaya açıldı. Gelecekte kripto paraların daha fazla hayatımızda olacağını düşünen şirket şimdiden bu alanda iyi bir pazar payı yakalamak istiyor.
PayPal yaklaşık 350 milyon bireysel ve 26 milyon iş yeri kullanıcısına hizmet veriyor. Yani kripto paraların perakende takas işlemlerinde kullanımının artması doğal olarak şirketin yararına olacak. Özellikle pratik ve hızlı sistemleri insanları PayPal kullanmaya itiyor.
Ülkeye önce bir PayPal gelsin de sonra bunları konuşuruz be…