Visa’nın kripto başkanı Cuy Sheffield, gelişen NFT sektörünün çektiği yaratıcı ürünler ve varlıklar sayesinde kripto para birimine yatırım yapmanın çok daha havalı hale geldiğini söyledi.
“NFT’ler Ekosistemi Havalı Hale Getirdi”
Sheffield, Singapur Fintech Festivali’nin birinci gününde konuştu ve ana akım kullanıcıların tamamen yeni bir sınıfının kriptoya akın ettiğini dil getirdi. Sheffield, NFT’lerin müzik, sanat ve resim gibi çok çeşitli ilgi alanlarına sahip insanları cezbettiğini söyledi ve bu kişilerin “dalgalar halinde kripto cüzdanları kuran” bir kültür oluşturduğunu dile getirdi.
Bu noktada Sheffield, “Kripto kültürel hale geliyor, havalı hale geliyor. Eskiden kriptoya yatırım yapıyorsanız, biraz tuhaf gözle bakılıyordu” sözlerini kullandı.
Sheffield, eğlence sektörlerini NFT teknolojisiyle harmanlama sayesinde kripto cüzdanlarının, kullanıcıların yalnızca dijital varlıkları tutmanın bir yolu olmasının aksine kullanıcıların, ilgi alanlarıyla ilgili yeni içerik keşfedebilecekleri bir tür “süper uygulama” haline gelebileceğine inanıyor.
Bunlara ek olarak Visa’nın kripto başkanı, kendini NFT meraklısı olarak tanımlıyor ve firmanın Ağustos ayında 49.50 ETH ödeyerek CryptoPunk 7610’u alma hamlesine öncülük etti.
Sheffield o dönemde yaptığı açıklamalarda bu hamlesinin, küresel bir markanın bir NFT satın alması, depolaması ve kullanması için altyapı gereksinimlerine ilişkin ilk elden bilgi edinme çabasının bir parçası olduğunu belirtti. Ayrıca Sheffield, firmanın NFT’lere bağlı hizmetler sunmayı düşündüğünü de ima etti:
Bir dijital varlığı birden fazla ortamda takip etme ve kullanma yeteneği, bilet, oyun müziği, sanat ve ötesinde heyecan verici yeni fırsatlar anlamına gelebilir
WEB 3.0 Vurguları
12 Kasım’a kadar sürecek olan yıllık etkinlik, Singapur Para Otoritesi (MAS) ve kar amacı gütmeyen kuruluş Eleandi tarafından düzenleniyor. Bu yılki etkinlik, Web 3.0 teknolojisinin beklentilerine odaklanıyor ve Visa, Mastercard, Chainlink, Celo AMTD Group, Microsoft, Ant Group ve Tencent gibi önemli konuklara ev sahipliği yapıyor.
MAS’ın Genel Müdürü Ravi Menon da etkinlikte bir konuşma yaptı ve akıllı sözleşmelerin ve gerçek dünya nesnelerinin ve fikri mülkiyetin tokenleştirilmesinin yeni Web 3.0 paradigmasının “temel etkinleştiricileri” olduğunu belirtti.