Kripto para piyasasını kasıp kavuran ayı sezonuna rağmen, Singapur’un en büyük bankası DBS, sektörü heyecanlandıran önemli bir adım attı.
Singapur’un En Büyük Bankası, Düğmeye Bastı!
Financial Times raporuna göre, Güney Asya’nın varlık yönetimi açısından en büyük bankası olan DBS, kripto para ve dijital hizmetlerde 300.000 varlıklı müşteriyi daha bünyesine katacağını açıkladı. Banka, mobil uygulama aracılığıyla 300.000 kurumsal müşterisine kripto para alım-satım hizmeti sunacak. Bankanın boreker’lık kolu geçen sene Singapur Para Otoritesi’nden lisans almayı başardı. Kurum, toplamda 1000 kurumsal ve varlıklı müşterisine dijital borsasının kapılarını açmıştı.
Bankanın CEO Piyush Gupta Financial Times’a verdiği röportajda bankanın sunduğu kripto para hizmetlerinin DBS’in Asya’daki 300 bin müşterisine de ulaştırılacağını ifade etti. Özel bankalar, varlıklı kişiler, akredite yatırımcılar ve borsalar ön planda yer alacak. DBS CEO’suna göre, kripto para endüstrisindeki düşüş ve krizler, piyasanın güçlü ve düzenlenmiş finansal kurumlara olan ihtiyacını gösterdi. Grupta, mobil uygulamanın DBS’nin daha fazla müşteriye hizmet vermesini sağlarken, aynı zamanda müşteriler için süreci kolaylaştıracağını ve hızlandıracağını vurguladı ve şu açıklamayı yaptı:
Bir yandan küresel çapta bir kripto para merkezi olmak istiyoruz. Öte yandan, bu spekülatif varlık sınıfının yatırımcılara yönelik riskleri konusunda endişeliyiz Yatırımcılar ve kurumlar bizi bu alanda öncü kurum olarak görüyor. DBS olarak yatırımcı korunmasını tam olarak sağlayabileceğimize inanıyorum. Piyasada yaşanan çöküşler yatırımcı korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Yakında DBS’in kripto para ve dijital hizmetleri Asya’daki 300 bin müşterimize de ulaşacak.
JPMorgan Destekli Kripto Para Projesi!
Singapur Para Otoritesi (MAS), merkeziyetsiz finansta (DeFi) dijital varlıkların kullanım durumlarını araştırmak için pilot uygulama başlatacağını açıkladı. MAS, önde gelen kurumlardan DBS, JPMorgan ve Marketnode ile birlikte çalışacağını açıkladı. Singapur merkez bankası yaptığı açıklamada, projenin açık, birlikte çalışabilir ağlar kullanarak tokenleştirme ve DeFi’nin fizibilitesini araştıracağını ve dijital varlıkların mevcut finansal altyapı da dahil olmak üzere platformlar arasında alınıp satılmasını sağlayacağını duyurdu. Söz konusu projeye “Project Guardian” ismi verildi. Projenin ilk aşaması, MAS’ın halka açık Blockchain tabanlı bir ağda borç alma ve borç verme işlemlerini gerçekleştirmek için tokenize tahvil ve mevduat likidite havuzu oluşturarak toptan finansman piyasalarındaki DeFi uygulamalarını keşfetmesini hedefliyor.
Hem DBS hem de JPMorgan, dijital varlıkları ve Blockchain teknolojisini bankacılık operasyonlarına dahil etme konusunda önde gelen kurumlar. Bir yıl önce DBS, bir menkul kıymet token teklifinde (STO) 11,3 milyon dolar dijital tahvil çıkardı. JPMorgan’ın sabit gelirli piyasalarda alım satım yapmak için token kullanan Onyx Digital Assets Network sistemi, 2020’deki lansmanından bu yana 300 milyar doların üzerinde işlemi tamamladı. Bu gelişmeleri büyük bir finans merkezi olan Singapur merkez bankası ile geliştirmek, ana akım finans kurumları tarafından dijital varlıkların ve Blockchain teknolojisinin benimsenmesine yeni bir ivme kazandırabil