Güney Koreli mahkeme Bithumb’a yönelik bütün suçlamaları düşürdü. Borsa müşterilerinden biri hack’lenince şirketin suça dahil olduğunu iddia etmişti.
Ahn Park adlı şahıs 30 Kasım 2017’de hack’lendiğini belirtti. Aynı zamanda Park’ın iddiası hacker’ların 400 milyon won (355 bin dolar) değerindeki hesaba Bithumb’ın yardımıyla ulaştığı yönündeydi. Park Bithumb’ı yeterli güvenlik önlemlerini almamakla suçladı ve halen kimliği belirlenemeyen hacker’ın bütün parasını çaldığını ifade etti.
Hacker Park’ın hesabına girdikten sonra bütün değerleri satıp Ethereum aldı. Aldığı ETH’leri farklı cüzdanlara bölüştürdü. Hack’ten sonra Park’ın hesabında sadece 121 won kalmıştı.
Park’ın başına gelenlerden önce Bithumb’ın başka bir vakası da bulunuyordu. Haziran 2017’de hacker’lar Bithumb çalışanlarının kayıtlarına ulaşmıştı ve bunun aracılığıyla 30 bin kullanıcının özel bilgileri ortaya çıkmıştı. Bithumb’ın daha önceden güvenlik zaafı vermesi Park’ın sorunların halen çözülmediğini ifade etmesine sebep oldu.
Diğer yandan Bithumb kendini elektronik finans şirketi ya da asistanı olarak tanımlamadığı için zararın karşılanmasından sorumlu tutulamayacağını savundu. Sonuçta mahkeme borsadan yana karar verdi ve soyguna dair bütün suçlamaları düşürdü. Ek olarak davanın hakimi Bithumb’ın uyarı olarak işlemler hakkında SMS göndermesinin yeterli olduğuna değindi. Hakim böylece kripto paraları yasal korumanın dışında tutmuş oldu.
2018’in başlarında Güney Kore hükümeti kripto paralara oldukça mesafeliydi. Bir dönem kripto para borsalarıyla bankaların birlikte çalışmamasına yönelik girişimlerde bulunmuştu. Güney Kore hükümetinin kara para aklama faaliyetlerine dair endişeleri vardı. Ancak Güney Kore son zamanlarda daha ılımlı yaklaşımlarda bulundu.