Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 09.07.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Ethereum’a geçtiğimiz hafta gelen tepki hareketi bu hafta da etkisini hissettirerek olumlu havanın devamını sağladı. Haftaya 451$ seviyesinden başlatan ETH, hafta kapanışını 489$ seviyesinden yaparak %8 değer kazandı ve yatırımcısının yüzünü güldürdü. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
ETH bir önceki hafta sonu gelen tepki ile yönü yukarı çevirmişti. Bu hafta da yukarı hareketin devam ettiğini görüyoruz. Hafta başında oluşan güçlü bar fiyatın D düşen trendine taşınmasını sağlamış. D düşen trendine ulaşan fiyat değeri cumartesi gününe kadar düşen trendi kıramamış. Cumartesi günü gelen alımlar neticesinde D düşen trendi yukarı yönlü kırılmış. Pazar günü oluşan bar ile fiyat D trendinin üzerinde kalmaya devam etmiş ve A (495$) seviyesi test edilmiş. Ancak barın boyutuna baktığımızda volatilitenin azaldığını görüyoruz. RSI tarafında yön hafta boyunda yukarı seyretmiş. Hacim tarafında ise önceki haftalara nazaran göze çarpan bir değişiklik olmamış. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemize geçebiliriz.
Ethereum bir önceki hafta gelen tepki hareketinin devamını getirerek piyasadaki ağırlığını göstermiş oldu. ETH’nin bu duruşunun piyasadaki diğer altcoinlere güven verdiğini düşünüyorum. Mevcut durumda ise ETH’nin D düşen trendini kırması tabloyu oldukça olumlu hale getirdi. Ayrıca bu hafta A (495$) trendinin direnç olarak test edilmesi de önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Önümüzdeki günlerde A (495$) trendinin yukarı yönlü kırılması güvenli bölgeye geçilmeyi sağlayacak ve bir rahatlama etkisi yaratacaktır. İkinci grafiğe baktığımızda ise bir flama formasyonu oluşumunu görüyoruz. Bu formasyon yukarı yönlü kırılım gerçekleştirerek çalışmaya devam ediyor. Formasyonun hedef bölesini ise FIBO2 0.382 (570$) seviyesi oluşturuyor. Ancak bu hedef bölgesi takip edilirken sırasıyla A (495$) yatay trendi ve FIBO2 0.236 (507$) seviyesi direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Piyasada satış baskısı oluşur ise önceden yukarı kırılan D düşen trendi destek olarak takibimizde olmalıdır. Bu tür düşüşlerde kırılan direncin yeniden test edilerek, destek olarak onayının alınmasının yükseliş için olumlu bit gelişme olarak düşünebiliriz. Ancak fiyat D düşen trendinde tutunamaz ise satış baskısı artarak devam edecektir. RSI indikatörüne baktığımızda ise yükselişi destekleyen durumun devam ettiğini görüyoruz. RSI değerinin 70 ve üzerine ulaşması halinde özellikle takip edilmesi yararlı olacaktır.