Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 25.06.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Haftaya güzel başlangıç yapan ETH, hafta kapanışını maalesef başladığı gibi yapamadı. Hafta başında 495$ seviyesinde bulunan ETH, hafta içerisinde yükselerek 556$ seviyesini test etti. Ancak piyasada oluşan satış baskısından nasibini alan ETH hafta kapanışını 452$ seviyesinden yapabildi. Bu düşüş ile %8,7 değer kaybeden ETH yatırımcısına panik havası yaşattı. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
ETH’ nin, haftaya tam olarak A (498$) trendinin üzerinde başlangıç yaptığını görüyoruz. Gelen alımlar ile fiyat D düşen trendine kadar yükselmiş. Ancak D düşen trendinin üç bar üst üste test edilmesine rağmen yukarı kırılamadığını görüyoruz. Bunun neticesinde gelen satış baskısı ile A (498$) trendi sert bir şekilde aşağı kırılıyor. Bu uzun barın ardından 450$ seviyesinden başlayan zayıf bir tepki barı oluşmuş. Bu tepki barının ardından satış baskısının devam etmesi ile fiyatın 419$ seviyesine kadar gerilediğini görüyoruz. Aynı bar içerisinde gelen tepki, fiyatı tekrar 450$ seviyesine taşımış. RSI tarafında; piyasanın genelinde olduğu gibi ETH’ de de RSI-fiyat arasındaki pozitif uyumsuzluk iyice belirgin bir hal almış. Hacim tarafında ise göze çarpan bir durum olmadığını söyleyebilirim. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemize geçebiliriz.
Ethereum, iki haftadır piyasanın dinamikleriyle uyum içerisinde hareketini sürdürmeye devam ediyor. Piyasada satış baskısı devam ettiğinden ETH’ de önemli destek seviyelerini takip etmeye devam ediyoruz. Özellikle önemsediğim A (498$) trendinin yukarısında bulunuyorken, bu trendin yeniden aşağı kırılması kısa vade anlamında olumsuz tablo oluşturdu. Düşüşün bu şekilde devam etmesi halinde öncelikle B (400$) seviyesi ve ardından FIBO 0 (361$) seviyesi gündeme gelecektir. Mevcut durumda fiyatın 420$ seviyesinden 450$ seviyesine çıkmasının bir tepki hareketi niteliği taşıdığını düşünüyorum. Ancak piyasadaki belirsizlik halen ortadan kalkmadığından net olmak maalesef zor. Bu durumda fiyatın bir müddet izlenmesi daha sağlıklı fikir edinmemizi sağlayacaktır. Piyasa yönü yukarı çevirdiğinde fiyatın D düşen trendine yöneleceğini değerlendiriyorum. D trendi ile birlikte A (498$) trend bölgesi de önemli direnç bölgelerini oluşturuyor. D düşen trendinin hacim desteği ile yukarı kırılması fiyatın ivme yakalamasını sağlayacaktır. D ve A (498$) trendlerinin üzerinde FIBO 0.236(615$) seviyesi direnç olarak takibimizde olmalıdır. Kısa vade durumunu gösteren ikinci grafikte ise FIBO2 0.236(519$) ve FIBO2 0.382 (580$) seviyeleri direnç bölgelerini oluşturuyor. RSI indikatöründe pozitif uyumsuzluğun iyice belirginleşmesi yukarı yön için fikir veriyor. Ancak son bar ile RSI yönünün aşağı göstermesi sınırlı da olsa olumsuz diyebilirim. Hacim konusunda ETH’nin performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Tabi ki hacimde oluşacak belirgin bir artış bizlere olumlu sinyaller verecektir.