Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 25.06.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
XRP piyasadaki satış baskısının etkisinde kalarak bu hafta da düşüşünü sürdürdü. Hafta başında 0,52$ seviyesinde bulunan XRP, hafta kapanışını 0,47$ seviyesinden yaparak %10 değer kaybetti. Bu zamana kadar piyasa içerisindeki birçok altcoine göre güçlü duruş sergileyen XRP’ nin bu hafta güç kaybettiğini söylemek doğru olacaktır. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
XRP’ nin haftaya B (0,60$) ve C (0,45$) trenlerinin tam ortasında başladığını görüyoruz. İki günlük hafif yükseliş barının ardından iki günlük düşüş barı ile dört günlük yatay bir seyir oluşmuş. Ardından gelen satış dalgası ile birlikte fiyatın C (0,45$) trendine kadar tek barla düştüğünü görüyoruz. Bu seviyeden gelen alımlar neticesinde zayıf bir tepki barı oluşmuş. Tekinin ardından ise yeniden kuvvetli bir satış barı görüyoruz. Bu bar ile fiyat C (0,45$) trendinin de altına sarkmış. Ancak barın kapanışı gelen alımlar ile C (0,45$) trendinin üzerinde gerçekleşmiş. RSI tarafında pozitif uyumsuzluk oluşumunun devam ettiğini görüyoruz. Ancak bu uyumsuzlukta fark olarak, fiyat alt alta dipler şeklinde devam ederken RSI yatay seyretmiş. Hacim tarafında ise zayıf görünüm söz konusu.
XRP son zamanların en kötü haftasını geçirdi desem yanlış olmaz sanırım. Bu kötü geçen günler neticesinde de fiyatın kritik seviyelerde bulunduğunu görüyoruz. Önceki analizlerimde B (0,60$) trendinin önemli olduğunu belirtmiştim. B (0,60$) trendi aşağı kırıldıktan sonra fiyat C (0,45$) trendine kadar hareketine devam etti hatta bir miktar da sarkma meydana geldi. Mevcut durumda ise C (0,45$) trend desteğinin üzerinde kısmen güvendeyiz diyebilirim. Ancak bulunulan seviye epey kritik. Baskı devam eder ve C (0,45$) trendi aşağı kırılır ise D (0.28$) seviyesi konuşulmaya başlayacaktır. C (0,45$) trendinin üzerinde kalındığı müddetçe F düşen trendi hedefleyeceğimiz direnç bölgesi olacaktır. Bu seviye ile birlikte B (0,60$) trendi de direnç olarak takibimizde olmalıdır. Daha net görmek adına ikinci grafikteki FIBO seviyelerine bakarsak(FIBO seviyeleri yeni dip bölgesine göre güncellenmiştir); FIBO2 0.236 (0,56$) ve FIBO2 0.382 (0,63$) seviyelerinin direnç olarak güçlü durduğunu söyleyebiliriz. RSI tarafında uyumsuzluk olmasına karşın güzel bir yukarı hareket görememek tabloyu kısmen negatif yapmış. Benzer şekilde hacminde zayıf olması da olumsuz. Hacim desteği ile birlikte RSI indikatörünün yukarı sert bir hareket yapması trendin değişimi ile ilgili bizlere fikir verecektir.