Balinalar diye ifade edilen güçlü kripto para yatırımcılarının önemli kısmını madencilik şirketleri oluşturuyor. Bitcoin (BTC) madencilerinin ellerinde daha fazla BTC tutuyor olması fiyata olan güveni destekliyor. Doğal olarak kripto para piyasalarında yükselişlere şahit oluyoruz.
Madenciler Bitcoin (BTC) Satmıyor
Bu durum doğal olarak Bitcoin fiyatını da yukarı çekiyor. Madencilerin pozisyonları oldukça önemlidir, yakın tarihe Çin yasaklarına dönersek bunun mahiyetini daha iyi kavrayabiliriz. Çin yasakları sonrasında operasyonlarını farklı bölgelere taşımak zorunda kalan şirketler ve daha küçük operasyonlar ellerindeki varlıkları satmak zorunda kalmıştı. Bireysel yatırımcıların da satış pozisyonu alması 28.000 dolara kadar düşen Bitcoin (BTC) fiyatları görmemize sebep oldu.
Piyasalardaki mevcut durumu ölçmenin en iyi yöntemlerinden biri balina hareketlerini izlemektir. En büyük balinaların önemli kısmını Bitcoin madencileri oluşturuyor. Son birkaç aylık verileri incelediğimizde ise artık satış yöneliminin zayıfladığını ve biriktirme döneminin başladığını görüyoruz. Fiyatın 60.000 dolar üzerindeki kalıcı böylece desteklenmiş oluyor.
Marathon Digital Hisseleri 6 Yılın Zirvesinde
Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto madenciliği şirketi Marathon Digital Holdings, yarım milyar dolara yakın Bitcoin (BTC)’e sahip. Salı günü yayınlanan bir rapora göre madencilik firması, Ekim 2020’deki son satışından bu yana madencilik faaliyetlerinden elde edilen tüm Bitcoin’i (yaklaşık 2,640 BTC) satmıyor. Yani halen elinde 35.000 doların çok altında aldığı BTC’ler var ve yükselen fiyata rağmen satış eğilimi göstermiyor. Elbette bu durum hisse fiyatlarının da yukarı çıkmasına sebep oldu.
Çin yasakları küresel Bitcoin hash dağılımını hızla değiştirdi. Çin ağırlıklı olan madencilik gücü artık Amerika, Rusya ve Kazakistan bölgesinde bulunuyor.
Şirketin hali hazırda çok ASIC cihazı bulunuyor ve bunları daha da artırmak için sipariş vermeye devam ediyor. Sadece Ekim ayında 417’den fazla Bitcoin (BTC) kazdı. 2023 yılına kadar 13.3 EH/s hash gücüne ulaşmayı hedefleyen şirket ellerindeki varlıkları tutmaya kararlı görünüyor.
Marathon Digital Holdings’in MARA kodu altındaki hisseleri de 3 Kasım’da 63 doların üzerine çıkarak Mayıs 2015’ten bu yana görülmeyen en yüksek seviyelere çıktı.