Bitcoin yarılanmasına yalnızca dört gün kaldı. Bu süreç içinde Blockchain şirketleri için bir ortak çalışma alanı olarak tanımlanan CV Lab ve Cointelegraph İsviçre Kripto Vadisi’nden sekiz uzman ile yarılanma hakkında görüştü.
Ortaya çıkan bilgilere göre Kripto Vadisi uzmanları, Bitcoin (BTC) fiyatının hangi yöne gittiğine bakılmaksızın, bu seferki Bitcoin blok ödül yarılamasının önceki ikisinden farklı olacağı konusunda fikir birliğine varmış gibi görünüyorlar.
Bitcoin’in Değeri
Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda, makroekonominin ortamının değiştiğine karar verdiler. Giderek daha fazla insanın mevcuttaki sorunlu para sistemi karşısında Bitcoin’i bir koruma olarak kullanarak varlıklarını Bitcoin’e dönüştürdüklerini ifade ediyorlar.
Öte yandan Mt Pelerin CEO’su Arnaud Salomon‘a göre, güç madencilerden topluma ve yatırımcılara kaymaya başladı. Salomon konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
Güç madencilerden uzaklaştı. On yıl önce ve hatta beş yıl önce oldukları yer ile aynı konumda değiller. Stok zaten çok büyük ve bugün dolaşımda çok fazla Bitcoin olduğu için insanlar yatırım ve takas yapmaya hazırlar.
Bunun yanında etkinlik moderatörü ve “Blockchain Quarterly” nin yazarı Alexandre Juncker yarılanmanın Bitcoin’in merkez bankaları tarafından yürütülen keyfi para politikalarına karşı çıkmak için parasal misyonunu vurguladığını ifade etti ve “Bir salgının tetiklediği büyük bir ekonomik krizin zaten aşırı borçlu olan devletleri ezmekle tehdit ettiği anı görüyoruz. Gelecekteki kargaşada, para arzı kodla yazılan, durdurulamaz saf Bitcoin’in değerinin, birçok ülkede geleneksel para hiperinflasyonundan kaçan kişiler için durak olması muhtemeldir.” açıklamasını yaptı.
Fiyat Beklentileri
Basel Üniversitesi’nden profesör Fabian Schar ise yarılanma ile ilgili farklı bir yorum getirerek, “Fiyat beklentilerini unutun. Bir coin ile aklınızı kaçırabilirsiniz. Gerçekten hangi yöne gittiğini söylemenin bir yolu yok. Ayrıca yarılanma ile ilgili en az ilginç şey bu. Çünkü sahne arkasında çok ilginç parametreler ve çok farklı şeyler oluyor, bu yüzden birçok gözlem yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.