Bitcoin’in son zamanlarda 9.000 dolar bandında takıldığını ve 8.500 dolar ile 10.000 dolar arasında işlem gördüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz. Kripto para birimi birçok durumda 8.500 dolarlık destek seviyesini korurken, önemli bir gösterge yükseliş momentumunun zayıfladığını gösteriyor.
“Boğa Momentumu Zayıflıyor”
Brave New Coin analisti Josh Olszewicz’e göre Ichimoku Cloud göstergesi, Bitcoin’in konsolidasyonu nedeniyle “boğa momentumunu zayıflattığını” gösteriyor. Analiste göre Bitcoin şu anda ne sürekli yükselişe ne sürekli düşüşe geçemeyeceği “garip bir noktada” bulunuyor. Dolayısıyla teknik göstergeler her ne kadar Bitcoin’in (BTC) yönü hakkında bilgi vermese de Olszewicz’e göre bazı temel göstergeler Bitcoin’de düşüş başlama olasılığının yüksek olduğuna işaret ediyor olabilir:
- Madencilerin yaptığı satış: Bir on-chain analist olan Cole Garner geçtiğimiz hafta madencilerin borsalara büyük miktarda Bitcoin göndermeye başladıklarını dile getirmişti. Bu da madencilerin, potansiyel dezavantaj nedeniyle stoklarının bir kısmını mümkün olan en kısa sürede elinden çıkarmak istediğini gösteriyor olabilir.
- PlusToken satışları: Spencer Noon, 450 milyon dolardan fazla Ethereum, EOS, Bitcoin ve XRP’nin PlusToken’e ait adreslerden taşındığını bildirdi. Ayrıca diğer analistler de bazı fonların yavaş yavaş borsalara gönderildiğini ve muhtemelen elde çıkarılacağını ifade ediyor.
- S&P 500’ün düşmesi: Son olarak S&P 500’deki bir geri çekilme, Bitcoin fiyatında da bir geri çekilmeye yol açabilir. Bu da JPMorgan ve Goldman Sachs analistleri tarafından gözlemlenen ve varlık sınıfları arasında oluşan bir korelasyondan kaynaklanıyor.
Düşüş Beklentileri
Daha da önemlisi, CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerini yapan kurumsal yatırımcılar olumsuz yönde bir hareket bekliyor. Çünkü CME’de işlem yapan birçok yatırımcı Bitcoin işlemlerini short pozisyonlarda tutuyor ve bu da düşüş bekledikleri şeklinde yorumlanabilir.