Şirketin şeffaf olup olmadığını ve iş yöntemlerini takip edin: Bazı şirketler iş yöntemlerini yani nasıl para kazandığını veya yapılan işlemleri şeffaf bir şekilde yayınlarken, bazıları ise bu tarz bilgileri yayınlamaktan çekinirler. Örneğin, bulut madencilik kapsamında gerçek madencilik yapan şirketler; hangi bloğun ne zaman bulunduğu, dağıtılan para, toplam güç, hisse başı maliyet vb gibi tüm bilgileri açık bir şekilde yayınlamaktadır. Bu bize şirketin gerçek madencilik yaptığı konusunda güven verebilir. Sahte madencilik şirketleri ise, hiç bir veri yayınlamadan madencilik yaptığını iddia ederler. Bu tarz şirketlerden uzak durmak paranızı korumak adına önemlidir.
Gerçek bir dolandırıcılık ile kötü yönetimi ayırt edin: Dolandırıcılık bilerek ve kasten kötü niyetli olarak yapılan bir harekettir. Bir şirketin kötü yönetimi ise, elde olmadan hata yapıldığı anlamına gelir. Her iki durumda da kullanıcı zarar görür. Bu nedenle, şirket yönetimi ve çalışanların profesyonel olup olmadığı hatta ulaşılabiliyorsa CV’leri araştırılmalıdır. Bir şirket dolandırıcılık yapmasa bile, kötü yönetimden dolayı kullanıcılarını zarara uğratabilir. Örneğin, bazı durumlarda şirketin gönderdiği bir mailin altına koyduğu bir imza bile firmanın profesyonel olup olmadığı hakkında ip ucu verebilir.
Yaygın görüşleri azımsamayın: Eğer bir şirket veya site kripto para topluluğu tarafından sosyal medyada veya forumlarda sürekli olarak konuşuluyor ve dolandırıcılık konusunda eleştiriliyorsa bu görüşü küçümsemeyin. Ortak davranış ve görüşler çoğunlukla şirketler hakkında ciddi ve güvenilir bir veri kaynağıdır. Bu nedenle, kullanıcılar tarafından oluşan ortak görüşü dinleyin.
Yararlanılan kaynak: coindesk