Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır.(Analiz tarihi: 24.09.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Hafta başlangıcını 6500$ seviyesinden yapan BTC, hafta içerisinde her ne kadar 6100$ seviyesini test etse de hafta kapanışını 6700$ seviyesinden yaptı ve haftalık bazda %3 değer kazanmış oldu. BTC’ deki bu hareketin altcoin tarafına olumlu yönde hareketlilik getirdiğini söylemek doğru olacaktır. Hafta içerisindeki gerçekleşen teknik olayları inceleyerek devam edelim.
BTC haftaya FIBO2 0.236 (6491$) seviyesinin tam üzerinde başlangıç yapmıştı. Ancak bu seviyeden gelen satış dalgasının, fiyatı L0 trendine düşürdüğünü görüyoruz. L0 trendi burada destek olarak çalışmış ve salı günü yukarı yönlü bir tepki oluşmuş. Çarşamba günü barı ise haftanın dönüm noktası özelliğini taşıyor. Bu barda sert bir satış dalgası ile fiyat D (6100$) desteğine kadar düşürülmüş, fakat aynı gün içerisinde gelen alımlar ile fiyat yeniden FIBO2 0.236 (6491$) seviyesine kadar yükselerek 500$’lık bir marj oluşmuş. Perşembe gününden itibaren ise FIBO2 0.236 (6491$) seviyesinin yukarı kırıldığını ve fiyatın C (6800$) seviyesini test ettiğini görüyoruz. RSI tarafında fiyat hareketi ile birlikte görüyoruz. Bu da RSI değerini 50 seviyesine taşımış. Hacim tarafında belirli bir artış mevcut olmasına karşın daha önceki yükseliş hareketlerindekine benzer bir artış oluşmamış. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemizi yapabiliriz.
Bitcoin, bundan 105 gün önce (10.06.2018 tarihinde) sert bir satış dalgası ile birlikte 6XXX$ bandına geriledi. O tarihten itibaren oluşan 105 günlük barın 74 tanesi 7000$ seviyesinin altına oluşmuş. Geriye kalan 29 bar ise 7000$ seviyesinin üzerinde kalmış. Bu küçük veri aslında bizlere önemli bir şeyi aktarıyor: BTC için 6000$-7000$ bandı toparlanma bölgesini oluşturuyor. Bu veriden hareketle 6000$ seviyesinin altında kapanışlar olmadığı sürece toparlanma, müteakibinde de yukarı trendin oluşacağını düşünüyorum. Mevcut durumda ise C (6800$) direncinin test edilmesini olumlu olarak değerlendiriyorum. Bu direnç seviyesinin güçlü olduğunu daha önceki analizlerimde belirtmiştim. Bu seviyenin hacim desteği ile geçilmesi fiyatın A trendine kadar yol almasını sağlayacaktır. A trendinin sekiz aydır kırılamadığını düşünürsek bu aşamada takibimizi iyi yapmak uygun olacaktır. Piyasa yukarı harekete müsaade etmezse C (6800$) ve D (6100$) trendleri arasında yatay hareketin devam etmesini bekliyorum. Bu yatay bant içerisinde L0 yükselen trendi de destek olarak takibimizde olmalıdır.
Fiyat hareketine paralel olarak WMA indikatörlerinin birbirine yaklaştığını görüyoruz. Fiyatın bu hafta indikatörlerin içerisine geçiş yapmasını olumlu olarak değerlendiriyorum. Mevcut durum için WMA144’ ün direnç olarak çalıştığını görüyoruz. WMA 144’ün üzerinde WMA200 yine dikkatle takip etmemiz gereken bölge olacaktır. WMA200 üzerinde kalıcı olunması durumunda ise orta vade için olumlu tablo oluşacağı kanaatindeyim.