Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır.(Analiz tarihi: 01.04.2018)
Hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı bir grafiktir.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Üzülerek ifade etmek istiyorum ki morallerin sıfırlandığı, umutsuzluğun giderek arttığı, piyasa koşullarının sinirleri oldukça fazla yıprattığı bir haftayı geride bıraktık. BTC’in başı çektiği tüm kripto para piyasası bu hafta aşağı yönlü hareket etti malesef. Haftaya 8400$ seviyesinden başlangıç yapan BTC ise neredeyse tüm hafta düşüşüne devam etti. Haftanın son günü 6440$ seviyesini test eden BTC hafta kapanışını 6812$ seviyesinden yaparak %19’luk bir değer kaybına uğradı. Hafta içerisindeki teknik gelişmelere göz atalım ve değerlendirmemize geçelim.
BTC haftaya düşüş ile başladığını ve bu düşüşün hafta boyunca devam ettiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz hafta belirtmiş olduğum orta vade desteği olan B trendi de aşağı kırılımış durumda. Haftanın son üç günü kapanışların B trendinin altında ve trende yakın olarak yapılmış. RSI indikatörümüz ise aşırı satım bölgesinde bulunuyor. Bu gelişmeler doğrultusunda değerlendirmemize geçelim.
BTC’in ayı piyasası içerisindeki en kötü performanslı haftalarından birini geride bıraktık. Bana göre bu haftayı özel kılan durum ise BTC’in oldukça kritik bölgelere temas etmiş olması. Bildiğin üzere geçtiğimiz hafta grafiğimi düzenlemiş ve orta vade desteği olan B trendini grafiğe eklemiştim. BTC düşüşü neticesinde B trendine kadar ilerledi. BTC’in bu trend üzerinde önceki hareketlerini düşündüğümde bu trend üzerinde bir tepki gelmesinin olası olduğunu değerlendirmiştim. Ancak piyasa buna müsade etmedi ve trendin altına sarkma oldu. Bu noktada yapıcının (market maker) faklı bir oyunu olduğunu düşünmeye başladım. Market hacminin 850 milyar dolardan 250 milyar dolara kadar düşmesi piyasayı pisikolojik olarak oldukça fazla etkilemişken; genel anlamda çoğu kişinin tepki beklediği yerden tepki gelmemesi psikolojinin zorlanması adına sert bir hamle oldu. B trendinin kapanışların devam etmesi önümüzdeki haftanın da satış baskısı ile geçmesine sebep olacaktır. Hali hazırda RSI indikatörümüz de aşırı satım bölgesinde olduğumuzu gösteriyor. Bu seviyelerden yukarı yönlü tepki gelmesi ile B trendinin üzerine geçilmesi ve RSI indikatörünün yönü yukarı çevirmesi piyasada bir nebze olsun rahatlama sağlayacaktır. İlk etapta 7250$ seviyesi direnç olarak takibimizde olmalıdır. Fiyat B trendi üzerine geçer ise A trendi ve B trendi arası sıkışmanın devam etmesi muhtemel olaaktır. A trendi yukarı kırılır ise FIBO 0.236 (9245$) seviyesi direnç olarak takibimizde olmalıdır. Piyasa olumsuz devam edecek olursa takip edeceğimiz destek bölgemiz bir önceki dip olan FIBO 0 (5941$) seviyesidir. Bu seviye kadar düşüş olur ve tepki buradan gelir ise ikili dip formasyonu oluşabileceğini değerlendirebiliriz. Bu seviyenin aşağı kırılımı gerçekleşir ise grafik üzerinde belirttiğim C trendi (5395$) seviyesi destek olarak takibimizde olmalıdır.
WMA indikatörlerini inceleyecek olursak; WMA 21’in direnç olarak çalışmasının ardından fiyatın gittikçe bu ağrılıklı ortalamadan uzaklaştığını görmekteyiz. Ayrıca WMA 89, WMA 144’ü aşağı kırdıktan sonra WMA 200’e yaklaşmış durumda. Bu da bize orta/uzun vade anlamında görüntünün olumsuz olduğunu gösteriyor. WMA 21’in yukarı kırılması kısa vade için bu tabloyu olumlu etkileyecektir.