Bitcoin‘in (BTC) fiyatı Pazartesi günkü sert düşüşün ardından nihayet güçlü bir destek buldu ve hızlı bir toparlanma göstermeye başladı. Bu toparlanmaya rağmen boğa koşusunun devamı için aşılması gereken önemli bir engel bulunuyor.
Bitcoin Fiyat Analizi
Bitcoin, geçen hafta 68 bin dolar direnç seviyesini aşamayarak geri döndükten sonra ciddi bir düşüş yaşadı. Bu düşüş 50 bin dolar seviyelerinde durdu ve piyasa o noktadan itibaren yeniden 60 bin dolar direncinin üzerine çıktı. Şu anda fiyat 60 bin doların üzerinde kalma mücadelesi verirken bu sırada 200 günlük hareketli ortalamayı test ediyor. Bu seviye trendin yönünü belirlemede kritik bir gösterge olduğundan Bitcoin’in boğa koşusuna devam edebilmesi için bu seviyenin yukarı yönlü kırılımı gerekiyor.
Daha düşük zaman diliminde, spesifik olarak 4 saatlik zaman diliminde en büyük kripto paranın fiyatı 50 bin dolar bölgesinden başlayan V şeklindeki toparlanmanın ardından sürekli olarak yüksek tepeler ve dipler oluşturuyor. Piyasa 57 bin dolar direncini ve 60 bin dolar direncinin geçildiğini hissettirse de 60 bin dolar üzerindeki bu yükseliş bir ‘sahte kırılım’ olabilir.
Böyle bir senaryoda fiyat hızla bu seviyenin altına düşerse düşüş trendi devam edebilir. Aksi takdirde bir sonraki hedef direnç seviyesi 64 bin dolar. Bu noktada BTC‘nin yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması için bir sonraki hedef olabilir.
Bitcoin Fonlama Oranları
Son aylarda Bitcoin’in kısa vadeli fiyat hareketlerinde vadeli işlemler piyasasının büyük bir rol oynadığı biliniyor. Bu nedenle vadeli işlemler piyasasındaki duyarlılığı analiz etmek oldukça faydalı olabilir. Bitcoin Fonlama Oranları metriği alıcıların mı yoksa satıcıların mı daha agresif olduğunu göstermektedir. Bu yönüyle önemli bir göstergedir. Pozitif değerler boğa, negatif değerler ise ayı piyasasını işaret eder.
Son fiyat düşüşü sırasında fonlama oranları belirgin şekilde negatife döndü ancak fiyatın toparlanmasıyla birlikte oranlar tekrar pozitife döndü. Bu durum, genellikle piyasanın dipten döndüğüne işaret eden bir modeldir ancak bu sinyal tek başına güvenilir olmayabilir ve diğer faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır.