Japonya merkezli Bitcoin madenciliği firması GMO Internet geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Bitcoin Cash topluluğunu üzdü. Yatırımcıların bilgilendirilmesi amacıyla paylaşılan belgelerde firmanın Bitcoin Cash madenciliği faaliyetlerini sona erdirdiğine işaret ediliyor.
Trace Mayer isimli Bitcoin kullanıcısı tarafından topluluğa yayılan dosyalar bir hayli ilgi çekici verilere işaret ediyor. Dosyada Tokyo merkezli GMO firmasının temmuz ayında hiç BCH kazmadığı bilgisi bulunuyor. Aynı firma şubat ayında tam 287 BCH üretmişti.
Öte yandan GMO’nun gelecekte yeniden BCH madenciliği yapabileceği ifade ediliyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için BCH’nin kâr oranlarının artması gerekecek. Firmanın son zamanlardaki Bitcoin Cash madenciliği çalışmaları oldukça düzensiz bir şekilde seyrediyordu. GMO nisan ayında da hiç BCH üretmemişti. Sonraki iki ay boyunca ise sırasıyla 37 ve 62 BCH kazıldı.
GMO’nun Bitcoin madenciliği faaliyetleri ise tüm hızıyla ve kârlı bir şekilde devam ediyor. BTC gelirlerinde istikrarlı bir artış kaydeden firma temmuz ayında tam 568 BTC kazarak kendi rekorunu kırdı. Bu miktar haberin hazırlandığı sıralardaki fiyata göre yaklaşık 3.8 milyon dolar değerinde. GMO’nun önceki rekoru ise geçtiğimiz yılın aralık ayında 528 BTC ile kırılmıştı.
GMO sektördeki özgün girişimleriyle adından söz ettiren bir firma. Temmuz ayında B2 adlı bitcoin madenciliği çipini tanıtan GMO, Japonya’daki ilk madencilik çipi üreten firma unvanına erişti. Dünyadaki ilk 7nm çip olma özelliğine sahip bu cihaza duyulan rağbet bir hayli yüksek oldu. GMO şu sıralar B3 için ön sipariş alıyor. Firmaya göre yeni cihaz 33 TH/s değerine kadar hash gücüne ulaşabilecek. Bu oran sektör lideri Bitmain’in göz bebeği Antminer S9’da yalnızca 14 TH/s oranında.
Geçmişte Bitcoin ağına uygulanması kararlaştırılan SegWit güncellemesine tepki gösteren bazı geliştiriciler BTC Blockchaini üzerinde bir hard fork uygulamaya karar vermişti. Bunun sonucunda ortaya çıkan Bitcoin Cash çoğu kullanıcı tarafından yapılan eleştirilerin hedefi oluyor. Görünüşe bakılırsa madencilik firmaları da tepkisini ortaya koyuyor.