Lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), 30 Haziran tarihinde önemli bir destek bölgesi olarak gösterilen 19.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Analistler tarafından psikolojik bir sınır olarak nitelendirilen fiyatın aşağı yönlü kırılımının ardından küçük bir yükseliş yaşandı. Bitcoin ve bazı altcoinleri ele alan analistler bazı değerlendirmelerde bulundu.
Bitcoin (BTC)
Bitcoin’in grafiklerini ele alan analistler 30 Haziran tarihinde yaşanan düşüş ile birlikte birçok büyük yatırımcının, düşük seviyelerden kripto para birimini satın aldığını öne sürdü. Düşük seviyelerden yapılan alım ile boğalar, 1 Temmuz tarihinde BTC/USDT paritesinin fiyatlanmasında yukarı yönlü bir ivme oluşturmaya çalıştı ancak yeterli miktarda talep oluşturamadı.
Ayrıca analistlere göre lider kripto para biriminin fiyatı 19.637 doların altında kalırsa, kritik destek seviyesi olan 17.622 dolara gerileme olasılığı artar. Aşağı yönlü hareketli ortalama ve aşırı satım bölgesindeki göreli güç endeksi (RSI), kripto para piyasalarının ayıların kontrolünde olduğunu gösteriyor.
Bunlara ek olarak Bitcoin’de 17.622 doların altında bir kapanışın, 15.000 dolar seviyesinde bulunan bir diğer kritik destek bölgesine doğru bir düşüş trendinin yeniden başlamasına neden olabileceği ileri sürüldü. Yanı sıra bu olumsuz görüş, lider kripto para biriminin fiyatının 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) üzerine çıkarsa kısa vadede geçersiz olabilir. Bu denli bir hareketin 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) doğru olası bir ralli yolu açabileceği belirtildi.
Dogecoin (DOGE)
Dogecoin’in fiyat hareketlerini inceleyen analistler kripto para birimi için 0.06 dolar seviyelerinin önemli bir destek bölgesi olduğunu düşünüyor. DOGE/USDT paritesinde belirtilen seviyenin altına gelebilecek bir kırılmanın, kripto para biriminin fiyatının bir sonraki destek bölgesi olarak belirtilen 0.05 dolar seviyesine gerilemesi muhtemel. Öte yandan Dogecoin’in fiyatı mevcut seviyeden yükselir ve 50 günlük SMA’yı aşarsa fiyatında ciddi artışların gelebileceği ileri sürüldü.