Chainlink, bu hafta bir çok altcoin’in gerçekleştirdiği yükselişe göre sönük bir performans gösterdi. Ancak balinaların Chainlink’e olan ilgisi gün geçtikçe artıyor ve bu durum birçok analist ve kurumsal şirket tarafından takip ediliyor. 8 Ekim’de bir balina 7,67 dolar seviyesinden 424.443 LINK satın alımı gerçekleştirdi. Balinanın bu satın alım için ödediği miktar 3,25 milyon dolara denk geliyor.
Balina İle Yükseliş Başladı
Bu önemli gelişme Chainlink fiyatında ciddi bir etki yarattı ve LINK/USD paritesinin yukarı yönlü hareketine destek verdi. Satın alımın ardından yapılan detaylı bir grafik analizi de bu satın alımın yukarı yönlü hareket için büyük bir destek verdiğini gösteriyor. Balina alımlarının etkisi ise kripto sektöründe tekrar gündeme gelen bir konu oldu.
Chainlink’te balina satın alımları ilk kez gündeme gelmiyor. Kısa bir süre önce de iki önemli satın alım gerçekleşti. Analistler iki satın alımın da aynı kişi ya da kurum tarafından yapıldığını tahmin ediyor. Bu alıcılar toplamda 788.877 LINK token aldılar ve bu alımların değeri 6 milyon dolar değerinde. LINK fiyatının 7,62 dolar seviyesinden işlem gördüğü sırada satın alımlar gerçekleşmişti.
Balina, işlemleri kolaylaştırmak için sahip olduğu 5,87 milyon dolar değerinde 3.074 stETH ve 136.000 dolar değerindeki 71 ETH’yi LINK token’ları ile takas etmişti. Bu işlemin gerçekleşmesinin ardından LINK/USD paritesinden %6,5’lik bir yükseliş yaşanmıştı. Büyük yatırımcılar tarafından yapılan bu tür büyük ölçekli alımlar genellikle varlığın gelecekteki değer kazancı baz alınarak gerçekleşir ve bu durumun varlığa duyulan güveni gösterir.
LINK, Bir Adım Önde
Chainlink’in fiyat performansı her ne kadar yatırımcıları üzse de LINK, en düşük seviyesinden %30’luk bir yükseliş gerçekleştirdi. Bu dikkat çeken yükseliş özellikle diğer kripto varlıklarda yaşanan sıkıntılı süreçlere kıyasla LINK’in bir adım öne çıkmasını sağladı.
Balinaların Chainlink projesine olan ilgi ve güvenlerinin devam etmesi merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki benzersiz değer önerisine bağlanabilir. DeFi ağı olarak tanımlanan Chainlink, akıllı sözleşmeleri Web2 verileri ile birleştiriyor ve bu yöntemle DeFi platformlarının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.