Tüm kripto para dünyasında akıl almaz fiyat yükselişlerinin yaşandığı dönemde bile bir kripto para rakiplerinden ayrılmıştı. Chainlink [LINK] bu süreçte piyasaya oranla zayıf bir görünüm ortaya koydu. LINK’e yakından bakmak fiyat hareketinin neden bu şekilde gerçekleştiğini ortaya koymak adına faydalı olabilir.
Chainlink (LINK) Neden Düşüyor?
Bitcoin‘in (BTC) yaşamış olduğu fiyat hareketlerine bağlı olarak kripto paraların genelinde geçtiğimiz hafta yükseliş ivmesiyle şekillenmişti. Kripto paraların lideri yeni bir ATH seviyesine yükseldi ve altcoinler de çok geçmeden onu takip etti. Ancak, bu yükseliş havası LINK cephesinde yok denilebilecek kadar düşüktü.
Son olarak Chainlink (LINK) fiyatı CoinMarketCap’e göre, Chainlink son 24 saat içinde %2,86 düşüş yaşadı ve yatırımcılarını tedirgin etti.
Yazım saati itibariyle LINK, 12,17 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle 20,70 dolar seviyesinde alıcı buluyordu ve bu da onu hacim sıralamasında 14. en büyük kripto olarak konumlandırıyordu. CryptoQuant verilerine bakıldığında, son fiyat düzeltmesine sebep olan birçok faktör ortaya çıkmış görünüyordu.
Yapılan incelemede LINK’in borsalardaki miktarının arttığı görülüyordu. Bu da token üzerindeki satış baskısının giderek arttığı şeklinde yorumlanabilir.
Aynı dönemde aktif adres sayısında ve toplam işlem sayısında da düşüş görünüyordu. Satış baskısının giderek arttığı gerçeği, LINK’in borsalara aktarımında yaşanan artışla da paralellik gösteriyordu. Token’ın fiyatı düşerken, MVRV oranında da bir düşüş görülüyordu.
Chainlink’in Geleceği
Fiyat düşüşünün sürmesi durumunda, önemli miktarda LINK 20,39 dolar seviyesinin yakınında bir likidasyonla karşılaşabilir. Likidasyonun artığı dönemlerde genel olarak, bir token üzerinde daha fazla baskı oluşur ve bu da daha fazla fiyat düşüşünü beraberinde getirebilir.
Bu nedenle, olası bir biçimde Chainlink fiyatında hızlı bir toparlanma yaşanması için fiyatın bahsedilen seviyenin üzerinde kalması gerekiyor. Grafiklerde yukarı yönlü inceleme yapıldığında ise, LINK’in olası bir biçimde yükselişinde, ilk hedefin 21 dolar seviyesi olabileceği düşünülüyor.
Bunun üzerinde gerçekleşebilecek bir kırılım, LINK’in önümüzdeki günlerde değerinin daha yukarı yönlü bir biçimde gerçekleşmesiyle sonuçlanabilir.
Chainlink için trendin tersine dönüp dönmediğine bakmak için grafik üzerinde bazı indikatörlere bakılabilir. Yapılan incelemede , MACD giderek pozitife dönen bir yapı içerisinde hareket ediyordu.
LINK’in Göreceli Güç Endeksi (RSI) yaşadığı düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti ve nötr bölgesinin hemen üzerine yerleşti. Tüm bu göstergeler piyasanın genel durumuna da bağlı olarak fiyatın toparlanıyor olabileceği yönünde yorumlanabilir.