Cointelegraph’ın haberine göre dünya Bankası tarafından yapılan bir tahmin 2016’daki küresel işlem piyasasını 573 milyar dolar olarak belirledi ve bunun toplamda 422 milyar dolarının gelişmekte olan piyasalarda gerçekleştiği ifade edildi.
Bir ülkeden diğerine para transfer işlemleri olarak havale ve eft, küresel ekonominin büyük bir kısmını oluşturur. Ancak Blockchain teknolojisi bu işlemleri kolaylaştırma ve hızlandırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünya çapında değer aktarmı yapılmasını sağlayan Bitcoin’in altyapısı olan Blockchain, dünyadaki havale ve işlem şirketleri için de değişiklikler getirmeyi hedefliyor.
Ripple ve Küresel İşlemler
Ripple ise küresel işlemler konusuna fintceh açısından bakanlar için belki de en uygun firma olarak karşımıza çıkıyor. On-Demand Liquidity platformu ve XRP para birimi sayesinde Ripple’ın ödeme hizmetleri sunan kolu olan MoneyGram Ağustos 2019 başından bu yana neredeyse sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Ripple’ın Swell konferansında sahneye çıkan MoneyGram CEO’su Alex Holmes şirketin ABD ile Meksika arasındaki işlerinin %10’unun Ripple’ın On-Demand Liquidity’nin yardımı ile gerçekleştiğini dile getirdi.
%10’a Ne Zaman Ulaşıldı?
Kripto para birimi teknolojisi, iki ülke arasında büyük bir havale şirketinin iş yapma oranının% 10’unu oluşturabiliyorsa bunun ne zaman gerçekleştiği de bir merak konusu olarak topluluğun gündeminde yer alıyor. Bu dönüm noktasının ne zaman elde edildiği ile ilgili olarak Holmes şu ifadeleri kullandı:
%10, ODL platformuyla ilgilidir ve ticaret yaptığımız Meksika Peso hacmimizin yüzdesini temsil ediyor. USD çıkarırız ve Meksika pezosu alırız. Likidite oluşturmak için Ripple ile çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi Filipin Pesosu ve Avustralya Doları dahil olmak üzere dört yeni işlem kanalımız var. Gerçek başarı, platforma katılan diğer kişiler tarafından belirlenecek.