Yapmış olduğu tahminler ve takipçilerine duyurduğu fırsatlarla tanınan Ben Armstrong yeni bir gizli altcoini izleyicilerine duyurdu. YouTube üzerinden yayın yapan ve 1 milyon takipçiyi aşan BitBoy Crypto kanalında, Ben Armstrong önemli bir yatırım tavsiyesinde bulundu. Projeyi duymayanlar ve bilgi sahibi olmak isteyenler için bizde bu az bilinen projeyi sizinle paylaşıyoruz.
Flexa Projesi Nedir?
Birçok insanın bugün Ben Armstrong aracılığıyla duyduğu Flexa projesi küresel ödeme endüstrisinde pay sahibi olmayı hedefliyor. Projenin ERC-20 tokenı olan AMP ise daha önce Flexa Coin olarak biliniyordu.
Blockchain tabanlı ödeme çözümleri üreten Flexa dolandırıcılığa dayanıklı ödeme ağı olarak kendini tanımlıyor. Dijital ödemeler konusunda ekosistemde önemli bir pay yakalayacağına inanan proje anında ödeme hizmeti veriyor. Flexa ağı BTC, ETH gibi desteklediği kripto varlıkların anlık şekilde karşı tarafa transferini nakit olarak yapar. Örneğin BTC göndereceksiniz sistemden otomatik olarak karşılığı kadar tutarı alıcıya gönderebiliyorsunuz. Flexa ödemeyi teminat altına almak için AMP tokenını kullanıyor. Böylece fiyat oynaklığı ve onay süresi gibi birkaç sorun ortadan kalmış oluyor.
Aslına bakarsanız Flexa bir anlık ödeme özellikli cüzdan gibi çalışıyor. Kripto bakiyenizi hesabınıza tanımlıyorsunuz ve sistem hızlı bir şekilde karşı tarafa onun transfer anındaki nakit karşılığını gönderiyor. Anlık yapılan bu ödeme örneğin Bitcoin için bazı dönemlerde saatler süren onay sorununu ortadan kaldırıyor.
AMP Token
Tüm bu işlemlerin teminat kısmını AMP ERC-20 tokenı üstleniyor. Önceki ismi Flexa Coin olan AMP ConsenSys tarafından geliştirildi. Daha eskiye gidersek Flexa’nın bir DeFi macerası da bulunuyor. Proje daha sonrasında yeni bir mantık üretmiş ve teminatlı ödeme modelini AMP ile geliştirmiş.
Peki yaptığınız Bitcoin (BTC) transferi herhangi bir sebepten dolayı onaylanmazsa ne oluyor? Direkt olarak AMP teminatı size nakit şekilde yansıtılıyor. Yani onay süreci ve süreçte yaşanabilecek aksaklıklar ne alıcıyı ne de satıcıyı etkilemiyor.
AMP Token Alınır Mı?
İşlem onayının gecikmesi veya ret olması durumunda fiyat oynaklığından da böylece etkilenmemiş oluyorsunuz. Bitcoin lightning network veya Tether TRC20’de ödemeyi anlık şekilde karşı tarafa yansıtıyor farkı nedir? Açıkçası ciddi bir farkı yok hatta diğer iki yöntem daha güvenli bile diyebiliriz. Ancak teminatlı işlem yapıyor oluşu, sistem üzerinden stake yapılabilmesi gibi detaylar ileride popülerliğinin artabileceğini gösteriyor.
Elbette token bilinirliğinin artıyor olması genellikle fiyata da olumlu yansıyor. Ödeme işlemlerinde pek tercih etmeseniz de böyle bir projenin varlığından haberdar olmanız sizin için yararlı olabilir
AMP Token Fiyat Hedefi.
Ben Armstrong AMP Token için 2024 yılında 0,25 ve 2025 yılında ise 0,29 dolar hedef belirlediğini söylüyor. Eğer proje 2028 yılına kadar hayatta kalmayı başarırsa Ben Armstrong’un hedefi 0,43 seviyesinin aşılacağı yönündedir.
Haziran 17 tarihinde 0,11 dolar seviyesine kadar yükselen token fiyatı şu an 0,05 ve günlük hacmi yaklaşık 14 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor. Toplam 100 milyar arzı bulunan token için 2,3 milyar dolar piyasa değeri hesaplanabilir. Üstelik Coinbase, Gemini, Bittrex ve Poloniex gibi bilindik borsalardan da alınabiliyor.
Burada paylaşılan bilgiler yatırım tavsiyesi olmamakta olup özellikle bu tarz projeler kripto para piyasalarında ekstra yüksek risk içermektedir. Yatırımlarınızı kendi araştırmalarınız ve değerlendirmeleriniz sonucunda yapmanız tavsiye edilir.