Justin Sun eski ERC-20 tabanlı TRX token’larının bir kısmının daha yakıldığını açıkladı.
2018 yazında ana ağına geçen Tron, Ethereum Blockchain’i tabanlı TRX token’larını kendi ağına taşımaya başladı. Belirli aralıklarla da Ethereum’da kalan token’ları yaktı. Yeni yakım işlemiyle birlikte 9. kez yakım yapılmış oldu ve Tron bağımsız bir Blockchain olma yolunda bir adım daha attı.
Tron’daki Merkezsiz Uygulamalar
Öte yandan Tron ağındaki merkezsiz uygulamalar da yoluna hız kesmeden devam ediyor. Ekosisteme sürekli yeni uygulamalar katılıyor ve bazı uygulamaların 50 binin üzerinde kullanıcı tabanına sahip olduğu göze çarpıyor.
1. nesil Blockchain’lerin aksine Tron yalnızca ana token’ına odaklanmıyor. Tıpkı Ethereum ve EOS gibi Tron da geliştiricilerin kendi ağında merkezsiz uygulamalar ve çeşitli platformlar geliştirmesine olanak sağlıyor ve bu süreç sonunda bütün interneti merkezsizleştirmeyi hedefliyor.
Utoday’in haberine göre Tron ağında 200’ün üzerinde merkezsiz uygulama bulunuyor ve bu uygulamaların 65 bin günlük kullanıcısı bulunuyor. Tron’un rakipleri EOS ve Ethereum, merkezsiz uygulamalarının başarısı konusunda Tron’un yanına yaklaşamıyor.
Dappradar Verileri
Dappradar sitesi, önde gelen DLT (dağıtık defter teknolojisi – Blockchain) platformlarında çalışan merkezsiz uygulamalar hakkında verilere yer veriyor. Siteye göre dünyanın en popüler merkezsiz uygulamaları arasında Tron ağından Play GOC, Crazy Dogs Live ve Epic Dragons yer alıyor. Top 10’daki diğer 7 uygulamanın ise EOS Blockchain’i üzerinde geliştirildiği görülüyor.
Tron bu popüerliğe kısa sürede ulaştı: Tron’un kurulalı 2 yıl bile olmadı! Tron’un bu kadar başarılı olmasında CEO Justin Sun’ın büyük payı var. Sun sosyal medyada sürekli Tron’u ‘cilalıyor’.