Dijital dünya olarak tabir ettiğimiz Metaverse‘ün giderek daha da önemli bir hal almasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü harekete geçti. Öyle ki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, başlattığı çalışma ile birlikte 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri, Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazırlanıyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden Metaverse Hamlesi
Metaverse‘ün günümüzde daha da önemli bir yer bulmasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Gelen Müdürlüğü, 3 boyutlu Kadastro projeleri kapsamında harekete geçti. Daha önce uçaklardan alınan görüntüler dahilinde kırk bin kilometrekare kentsel alanı bulunan Türkiye’nin, şu ana kadar on bin kilometrekare üzerinde görüntülenmesi yapıldığı bildirildi.
Yüksek ayrıntı yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak orataya çıktı.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bu proje kapsamında 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri 3 boyutlu yapılarak, gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile bir araya getirdi.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, attığı bu adımla birlikte, Türkiye’yi Metaverse gibi önde gelen dijital teknolojilere ve akıllı şehir ortamlarına hazırlamaya başladı.
Buna ek olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bir çalıştay düzenlemek için çalışmalara da başladı. Düzenlenecek olan bu çalıştaya akademisyenler ve bu alanda uzman kişilerin katılım sağlaması bekleniyor.
Pilot İl Seçildi
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün attığı bu adım kapsamında pilot il Amasya olarak belirlendi. Yapılan çalışmaların sonucunda Amasya, Metaverse ortamına sunulmaya hazır hale getirilecek.
Şehrin dijital verileri akıllı şehirlerin, gayrimenkul pazarlama, kentsel dönüşüm, şehir planlama, gayrimenkul sigorta, afet yönetimi, 3 boyutlu oyun sektörü gibi alanların da temel teknolojik altlığını oluşturacak.
Ayrıca yapılan açıklamalara göre diğer illere yönelik çalışmaların ise tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.