Robinhood Baş Ürün Sorumlusu Aparna Chennapragada, Bloomberg TV ile yakın tarihli bir röportajda şirketin Shiba Inu topluluğunu gerçekten takdir ettiğini ve enerjilerini hafife almadıklarını belirtti. Bununla birlikte SHIB topluluğunun en büyük beklentisi olan listeleme hakkında Chennapragada sessizliğini korudu.
Robinhood’un Listeleme Stratejisi
Komisyonsuz alım satım uygulaması Robinhood, 2018’in başlarında Bitcoin ve Ethereum desteği ile kripto para birimlerine giriş yaptı. Birkaç ay sonra ise Litecoin, Bitcoin Cash ve Dogecoin ile seçenekler genişletildi. Kriptoda rakiplerinin aksine Robinhood, nicelik yerine nitelik opsiyonunu seçerek agresif bir listeleme politikasını tercih etmedi. Şirket yatırımcılarına sadece yedi kripto para birimi sunuyor.
Geçtiğimiz hafta Robinhood baş finans sorumlusu Jason Warnick, şirketin listelemeyle ilgili seçeneklerini açık tutacağını aktarmıştı: “Kullanıcılarımız ve diğerlerinin daha fazla kripto para eklediğimizi görmesi bizim için asla kayıp olamaz.”
Shiba Inu topluluğu, Change org imza kampanyasıyla yarım milyondan fazla imza toplayarak aylardır Robinhood listelemesi için çırpınıyor. Aparna Chennapragada, medyaya yansıyan son demecinde ise Shiba Inu listeleme sorusunu cevapsız bıraktı.
Kripto Cüzdanı Geliyor
Robinhood, şirketin kripto bölümünün baş işletme görevlisi Christine Brown tarafından yapılan bir duyuruya göre kripto para cüzdanlarının beta test aşamasını başlattı. Bekleme listesindeki ilk 1000 kullanıcı merakla beklenen “Wallets” özelliğine erişim önceliği aldı. Beta test kullanıcıları günde 10’a kadar işlem yapabilecek ve bu kümülatif değerler 2.999 dolar ile sınırlandırıldı. Aralık ayı sonlarında Brown, 1.6 milyon kişinin bekleme listesine katıldığını duyurdu. Robinhood, kullanıcıların kripto paralarını geri çekmelerine izin vermediği için kripto topluluğundan çok sayıda eleştiri aldı.