Merakla beklenen listeleme gerçekleşti. Robinhood Nasdaq borsasında işleme açıldı. California, Massachusetts, Missouri, Montana ve New Hampshire eyaletlerinde başladığı komisyonsuz kripto para takas işlemlerine bugün çok daha geniş bir alanda devam eden Robinhood bir kilometre taşını daha geride bıraktı.
Robinhood Nasdaq Listelemesi
Nasdaq borsasında 38 dolardan işleme açılan hisseler hızlı bir şekilde düştü. Aşağıdaki grafikte de göreceğiniz üzere halka arz fiyatının yaklaşık %11 altı göründü. Ancak fiyatta toparlanma gecikmeden gerçekleşti.
Kripto ve hisse takas uygulaması ilk halka arzının bir parçası olarak 2,1 milyar dolara 55 milyon hisse sattı. Bu satışla birlikte şirketin değerlemesi 32 milyar dolara kadar yükseldi. Yeni nesil bir modelle halka arz olan Robinhood, kullanıcılarının Nasdaq’ta hisseler satılmaya başlamadan önce hisselerinin bir kısmını uygulama üzerinden almalarına izin veren IPO tarzı oluşturdu. Şirket halka arzını kendi uygulama üzerinden başlattı diyebiliriz.
GameStop, Yolo ve Dogecoin olaylarında çok fazla tepki toplayan Robinhood son yaptığı hamleyle yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şirketin gelirlerinin %17’den fazlası kripto paralardan geliyor. Daha fazla kripto müşterisine hizmet vermek isteyen sistem bazı yeni modeller üzerinde çalışıyor.
Bu modeller alıştığımız stop loss tarzı kayıp önleyici yapılardan çok daha farklı olacak. Sezgisel hamleler yapabilecek olan yeni sistem, Robinhood kullanıcılarını zarardan uzak tutmayı hedefliyor. Ancak bunun ne denli başarılı olacağı tartışılır. Bu özellik sayesinde sistem sizin emirlerinizi revize edebiliyor olacak.
Robinhood Borsası
Komisyonsuz hisse senedi ve kripto para satışıyla tanınan Robinhood 2013 yılında kuruldu. Ücretli üyelik modelleri gibi alternatif kanallardan kazanç elde eden sistem günün her saati Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash, DOGE, Ethereum Classic ve Bitcoin SV satışlarına aracılık ediyor.
Daha önce Robinhood CEO’su Vlad Tenev sistemlerini daha fonksiyonel hale getirmek için çalıştıklarını duyurmuştu. Borsa daha işlevsel hale gelmek için arka planda çok fazla proje yönetiyor. Bunların önemli bir kısmı kullanıcıları volatil piyasalardan korumakla ilgili. Ancak henüz detaylarıyla ilgili ne bir şey söylenmiyor.