Hafta boyunca satış baskısı altında olan piyasadan, Ripple da nasibini aldı. Hafta açılışını 0,376$ seviyesinden yapan Ripple, haftayı 0,321$ seviyesinden kapatarak %15 değer kaybetmiş oldu. Ripple %15 değer kaybetse de, Ethereum daha kötü bir performans sergilediğinden, piyasada yeniden ikinci sıraya oturdu. Hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyerek devam edelim.
Ripple uzunca bir süredir A düşen trendinin baskısı altında hareketini sürdürüyordu. Haftanın ilk üç gününe baktığımızda aynı baskının devam ettiğini görüyoruz. Çarşamba günü ayrıca T1 yükselen trendi test edilmiş ve T1, destek olarak çalışmış. Perşembe günü barında ise volatil bir hareket görüyoruz. Bu harekette öncelikli olarak A trendi yukarı kırılmış ve FIBO 0.236 (0,40$) seviyesi test edilmiş. Fakat oluşan satış baskısı ile fiyat 0,32$ seviyesine kadar geri çekilmiş. Bu seviyede geçen cuma ve cumartesi günlerinin ardından Pazar günü satışların arttığını görüyoruz. XRP/BTC grafiğine baktığımızda, perşembe günü oluşan volatil barı ihmal edersek 9000 SAT civarında yatay bir hareket gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Grafiklerin hacim tarafında ise nispeten düşük bir görünüm olduğunu söyleyebiliriz. Bu gelişmeler doğrultusunda değerlendirmemize geçelim.
Ripple ile Ethereum arasındaki çekişme devam ediyor. Bu hafta Ripple, Bitcoin karşısında değerini koruyarak, dolar bazında sadece Bitcoin’in kaybettiği değer kadar değer kaybı yaşadı. Ethereum Bitcoin karşısında güçlü duramadığından dolar bazında daha kötü bir performans göstermek zorunda kaldı ve ikincilik tahtını yeniden Ripple’a devretti. Önümüzdeki haftalarda bu sıralamaların birçok kez daha değişeceğini göreceğiz elbet. Mevcut duruma baktığımızda ise XRP’nin tehlikeli sularda yüzdüğünü söyleyebiliriz. Bunun en önemli sebebi ise XRP/BTC grafiğinde 1 numaralı yükselen trendin bozulmasının ardında Y1-Y2 bandında yatay harekete geçilmesi. Bu bant hareketinde de Y1 (8660SAT) trendine yaklaşmak maalesef olumsuz bir tablo oluşturuyor. Y1 (8660SAT) seviyesinin aşağı kırılması durumunda ise satış baskısının artacağını değerlendiriyorum. Bu durumda XRP’nin dolar değeri de düşüş gösterecektir. Fiyatın Y2 (10400SAT) seviyesini geçmesi halinde ise XRP’ye ciddi talep artışı görebiliriz. Dolar grafiklerinde ise L1 (0,283$) – L2 (0,355$) bandını takip ediyor olacağız. Bu bant içerisinde 0,312$ seviyesinde, bir ara destek bölgemiz bulunuyor. XRP’de rahatlama olması için L2 (0,355$) seviyesinin üzerine kapanışlara ihtiyacımız olacaktır.
Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. (Analiz tarihi: 14.01.2019)
Grafik Kaynak: TradingView