Ripple, bu hafta piyasanın olumlu havası içerisinde güzel bir performans yakaladı. Haftaya 0.292$ seviyesinden başlangıç yapan XRP, hafta kapanışını 0.379$ seviyesinden yaparak yatırımcısına %30’luk bir kar marjı sundu. Ripple haftalık bazda Ethereum’ a göre daha düşük bir performans sergilese de, piyasa değeri bakımından ikinci kripto para olarak, halen yerini korumaya devam ediyor. Hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyerek devam edelim.
Ripple, bir önceki hafta L1 (0,283$) seviyesini test etmişti ve bu seviyeden yukarı bir tepki hareketi oluşmuştu. Bu hafta başında piyasanın yönü yukarı çevirmesiyle birlikte XRP’ nin de atağa geçtiğini görüyoruz. Pazartesi barına baktığımızda gelen alımlar fiyatı L2 (0,355$) seviyesine kadar taşımış. Salı günü ise L2 (0,355$) seviyesi yukarı kırılmış ve tüm hafta boyunca destek olarak çalışmış. XRP/BTC grafiğine baktığımızda ise üçgen içerisinde daralmanın devam ettiğini söyleyebiliriz. Hafta içerisinde kırmızı yükselen trend iki kez destek olarak çalışırken mavi düşen trend ise bir kez direnç olarak çalışmış. RSI indikatörüne baktığımızda RSI-fiyat arasındaki pozitif uyumsuzluğun yerini yukarı yönlü trende bıraktığını söyleyebiliriz. Hacim tarafında ise haftalık bazda artış söz konusu. Bu gelişmeler doğrultusunda değerlendirmemize geçelim.
Ripple, bu hafta %30 gibi ciddi bir kar marjı yakaladı. Ancak yakaladığını bu kar marjının büyük kısmını BTC’ nin dolar karşısında değer kazanması oluşturuyor. Dolayısı ile XRP’ nin bu hafta dolar bazında tam performansla çalıştığını söyleyemeyiz. Peki önümüzdeki süreçte ne gibi senaryolar bizi bekliyor olabilir? XRP/BTC grafiğine baktığımızda üçgen içerisinde sıkışma sürecinin devam ettiğini görüyoruz. Bu sıkışma neticesine yukarı veya aşağı bir kırılım olacaktır. Kırılımı müteakip, kırılımın olduğu yöne doğru volatil bir hareket oluşacağını değerlendiriyorum. Piyasa koşulları olumlu seyrettiğinden kırılımın yukarı yönlü olma ihtimali bir adım önde bulunuyor. XRP/BTC grafiğindeki yukarı yönlü hareket oluşması dolar bazlı grafiği de olumlu yönde etkileyecektir. Dolar bazlı grafiklerde ise L2 (0,355$) seviyesi yukarı kırıldığından artık takip edeceğimiz kanal L2 (0,355$) – L3 (0,463$) bant aralığı olacaktır. Bu bant aralığı içerisinde ise Eylül ayı sonundan itibaren devam eden üç aylık bir düşen trend bulunuyor. Bu seviye direnç olarak önem arz ediyor. Olumsuz piyasada ise L2 (0,355$) seviyesi önemli destek olarak takibimizde olmalıdır. Bu seviyenin altında satış baskısının artacağını değerlendiriyorum.
Burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. (Analiz tarihi: 24.12.2018)
Grafik Kaynak: TradingView