Reef, zincirler arası işlemler sunmayı amaçlayan Polkadot üzerine inşa edilmiş bir DeFi platformudur. Bir getiri motoru ve akıllı bir likidite toplayıcı, projenin sunduğu teklifler arasında bulunmaktadır.
Reef, likiditeyi bir araya getiriyor ve otomasyon sağlıyor. Ayrıca mevcut işlem platformlarıyla ilişkili dezavantajları da ele almayı amaçlıyor. Reef’in açıklamalarına göre, merkezi borsalar güvenlik ihlallerine eğilimliyken, merkezi olmayan rakipler likiditeden yoksun olabilir ve genellikle kullanımı zordur.
Reef (REEF) Nedir?
Reef (REEF), Reef platformunun yerel kripto para birimidir. Reef, en iyi yatırım stratejilerine ayak uydurmakta zorlanan mevcut DeFi kullanıcılarının yanı sıra yeni kullanıcılara yöneliktir. Şirket ayrıca Ethereum blok zincirinde görülen yüksek işlem ücretlerinin üstesinden gelmek istiyor. Bazıları bunun DeFi protokollerini kullanılamaz hale getirdiğini iddia ediyor.
Yapılan açıklamalarda Reef’in benzersiz nitelikleri söz konusu olduğunda, bu konunun herhangi bir DeFi protokolünün işletim sistemine nasıl entegre edilebileceği ile bağlantılı olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar tek bir tıklamayla seçtikleri pozisyonlara girip çıkabiliyor ve bu da likidite havuzu token’larını yönetmeyle ilgili bazı güçlükleri ortadan kaldırıyor.
Öte yandan Polkadot üzerine nasıl inşa edildiğinden dolayı Reef, Avalanche, Moonbeam ve Plasma’nın yanı sıra Ethereum ve Binance Smart Chain üzerindeki DeFi protokollerini destekleyebilir. Sonuç olarak Reef kullanıcıları, birden fazla hesap ve takibi zor olabilecek sayısız kullanıcı adı ve şifre gerektirmeden daha geniş sayıda platforma erişebilir.
Bununla birlikte platformun kendi kripto para birimi REEF kullanıcılara şu avantajları sunuyor:
- Yönetim: Kullanıcılar, yeni özelliklerin yayınlanması ve sistemdeki belirli parametrelerin yeniden ayarlanması gibi farklı teklifleri oylayabiliyor.
- Protokol ücretleri: Kullanıcılar REEF ile platfordaki tüm işlem ücretlerini ödeyerek avantaj elde edebiliyor.
- Stake etme: REEF ile farklı havuzlarda staking yapılabiliyor.
- Getiri dağılımı: Kullanıcılar sepetlerindeki faaliyetler tarafından üretilen karın ödeme oranını seçebiliyor.
Reef, Denko Mancheski tarafından kuruldu. Mancheski’nin projeyi oluştururkenmotivasyonu, DeFi’ye dahil olmak isteyen bireysel yatırımcıları için girişin önündeki teknik engelleri kaldırmak ve kullanıcının riske olan iştahını hesaba katan basit bir karar verme süreci sunmaktı.
REEF Coin Yorum
REEF Coin’in özellikle Binance listelenmesi sonrası dikkat çektiği görülüyor. Bununla birlikte DeFi ekosistemine olan ilginin giderek artması da Reef’e karşı olan ilgiyi artırıyor gibi görünüyor. REEF grafiği incelendiğinde ise yatırımcıların REEF’e karşı kararsız oldukları görülüyor.
Yazının yayına hazırlandığı sırada 0,0157 dolardan işlem gören Reef, REEF BTC işlem çiftinde de 0.0000004507 BTC ile işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre, 50,579,338 USD işlem hacmi ile 289. sırada yer alan Reef Coin son 24 saat içindeki işlem hacminin de 4,988,602 USD olduğunu belirtmekte fayda var.
Bunlara ek olarak 29 Aralık 2020 tarihinde 0,0416 dolar ile rekor kıran Reef Coin, 13 Ocak 2021 tarihinde 0,0066 dolar ile de dip seviyeyi gördü. Ayrıca şu anda dolaşımda 3,026,721,973 adet REEF Coin bulunuyor ve bu rakamın maksimum 3,965,900,953 REEF Coin’e ulaşması bekleniyor.
Reef Coin Nasıl Alınır?
Reef Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para işlem platformu olan Binance aracılığıyla güvenilir ve hızlı bir şekilde satın alınabilir.
Reef Coin, 22 Aralık 2020 tarihinde Binance Launchpad’de satışa sunuldu.