Piyasanın önemli ve deneyimli isimlerinden bir tanesi olan Peter Brandt, Ethereum‘un grafiğine ilişkin yaptığı paylaşım ve burdaki analiziyle bir kez daha dikkatleri üzerine topladı. Brandt, yapmış olduğu paylaşımda bulunan grafiği “çok ilgi çekici” olarak adlandırdı. Dikkate değer analizleri ve finans piyasalarında sahip olduğu deneyimle bilinen Brandt, Ethereum’da yaşanan fiyat hareketlerine ilişkin bakış açısını paylaştı. Bu durum trader’lar ve yatırımcılar arasında spekülasyonları da tetikledi.
Ethereum Fiyat Hareketini Çevreleyen Belirsizlik
Brandt’ın yapmış olduğu Ethereum grafiği analizi, kripto para piyasasındaa yaşanan dalgalanma ve belirsizliğin ortasında dikakt çekti. Piyasanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum, son dönemde Bitcoin‘in düşüş eğilimini takip etti ve fiyat düşüşleriyle karşı karşıya kaldı. Ethereum fiyatında üç gün üst üste yaşanan düşüş sonrası değer 8 Mayıs tarihinde 2.937 dolara kadar geriledi.
Buna rağmen şu anda bu yazım saati itibariyle %0,61 artışla 3.002 dolardan sahip olduğu pozitif görünümle işlem görmeye devam ediyor.
Brandt değerlendirmesinde, Ethereum’un potansiyel fiyat hareketlerini dikkate almak adına iki grafik formasyonunu inceledi. Başlangıçta görünümün bir bayrak formasyonuna benzediğini vurgulayan Brandt, trendde yaşanan duraksamalar sırasında sıklıkla ortaya çıkan bir devam formasyonu olarak görülen bu formasyonun daha sonra uzunluğu nedeniyle bir kanal içerisinde hareket edebildiği görünümle ilişkilendirilebileceğini belirtti.
Kısaca açıklama yapmak gerekirse fiyat hareketi iki paralel, eğimli çizgi arasında işlem gögrdüğünde ve fiyat her çizgiye de en az iki kez dokunduğunda bir kanal oluşumu meydana gelir. Formasyonun hangi yöne gidebileceği ile ilgili belirsizliklere vurgu yapmasına rağmen Brandt, her iki tarafta da bir kırılma yaşanabileceğini belirtmişti.
Ethereum Fiyat Görünümü ve Piyasa
24 saatlik fiyat analizinde Ethereum tarafında, Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Stoch RSI gibi temel teknik göstergelerin küçük hareketler sergilediği görüldü. RSI, 41,12’de seviyesinde konumlandı ki bu durum ETH’nin ne aşırı alındığı ne de aşırı satıldığı anlamına geliyor. Göstergenin nötre yakın olması fiyatta belirsizlikler yol açmaya devam edebilir.
Ayrıca, potansiyel trend dönüşümlerini ortaya koyan hassas göstergelerden bir tanesi olan Stokastik RSI, alt bölgede konumlanmıştı. Bu durum, Ethereum’da yaşanan fiyat düşüşleri sonrası kısa vadeli bir yukarı yönlü fiyat hareketinin yaşanabileceğini ortaya koyuyor olabilir.
Ethereum tarafında ortaya çıkan açık ilgi (OI) son 24 saat içinde %2’nin üzerinde yükseliş yaşadı. Bu durum, Ethereum piyasasında artan ilgi ve faaliyete işaret ediyordu.