NEO Coin Nedir?

Özet

  • NEO 2014 yılında geliştirildi ve açık kodlu olarak GitHub'da yayınlandı.
22:00
27 Kasım 2019
Okuma Süresi: 5 Dakika

NEO topluluk tarafından yönetilen Blockchain tabanlı bir proje. NEO Blockchain teknolojisini kullanarak fiziksel mal varlıklarını dijital hale getirmek için kullanılıyor. Aynı zamanda kendi kendine çalışabilen ve akıllı sözleşmeleri kullanan dağıtık bir ağa sahip. Bu yüzden NEO kendi ağına ‘’akıllı ekonomi’’ adını veriyor.

NEO Kripto Para Nedir?

NEO 2014 yılında kuruldu ve 2015 Haziran ayında açık kod olarak GitHub’da yayınlandı. Kurulduğundan beri NEO ekibi piyasanın yükselişine ve düşüşüne şahit oldu. NEO geleceğe odaklanan ve gelişimi esas alan bir ekibe sahip. Kendi deyimleriyle ‘’geleneksel ekonomiden akıllı ekonomiye geçişi sağlamayı’’ amaçlıyorlar. Dijital varlıklar elektronik veri olarak programlanmış haldeki mal varlıkları olarak tanımlanabilir. NEO Blockchain teknolojisini kullanarak merkezsiz, güvenilir, saydam ve mali aracılar olmadan dijital varlık işlemleri yapılmasını sağlıyor. Kullanıcılar NEO Blockchain’inde varlıklarını kaydedebilir, ticaret yapabilir ve değişik türde varlıkların dolaşımını sağlayabilir. Ek olarak NEO’ya kaydedilmiş bütün varlıklar yasal olarak korunuyor.

NEO Coin Analiz

NEO’da iki çeşit dijital varlık bulunuyor: Global varlıklar ve sözleşmeli varlıklar. Global varlıklar sisteme kayıt edildikten sonra bütün akıllı sözleşmeleri kullanan kullanıcılar tarafından görülebilir oluyor. Sözleşmeli varlıklar ise özel alanlarda depolanıyor ve sadece bağdaşan akıllı sözleşme kullanıcılarına hitap ediyor. Sözleşmeli varlıklar daha çok kullanıcıya ulaşabilmek için belirli kurallara bağlı kalıyor. Dijital kimlikler şahısların ve şirketlerin elektronik ortamdaki kimliklerini tanımlıyor. NEO coin halka açık anahtar yapısını X509 standartlarında kullanıyor. X509 standartlarına uygun anahtarlar daha güvenli bir ortam sunuyor. Bu standartlar yüz tanıma, parmak izi okuma, ses tanıma, SMS ve çok faktörlü sistemlerin kimlik doğrulamasında kullanılmasını içeriyor.

NEO Coin Yorum

Akıllı sözleşmeler 1994 yılında ilk olarak kriptografi uzmanı Nick Szabo tarafından ileri sürüldü. Szabo’nun tanımına göre akıllı sözleşmeler önceden programlanmış koşulların tetiklenerek sözleşme içeriklerini yerine getirmesi yoluyla çalışıyor. Bu sistem Blockchain ile birleştiğinde daha güçlü bir yapı ortaya çıkıyor. NEO’nun da kendine özgü bir akıllı sözleşme sistemi var: NeoContract. NeoContract akıllı sözleşme sistemi NEO’nun en iddialı özelliklerinden biri olarak yorumlanıyor.

NEO Coin Geleceği

NEO için geliştiricilerin yeni bir programlama dili öğrenmesine gerek yok, C# ve Java bilmek gelişime katılmak için yeterli oluyor. NEO’nun gelişimi NeoVM üzerinden yapılıyor. NeoVM yüksek kararlılığı ve ölçeklendirilebilirliği ile dikkat çekiyor. Bir ekosistem için uygulamalar olmazsa olmaz öneme sahip. NEO Coin’in başarılı olması için akıllı bir ağda yeni uygulamaların sürekli geliştirilmesi şart. NEO uygulamaların geliştirilebilmesi için ana araçları, mali desteği ve belgeleri geliştiricilere sunuyor. NEO’nun destek vereceği projeler arasında merkezsiz borsalar, fiziksel cüzdanlar ve sosyal ağ uygulamaları gibi birçok yenilik bulunuyor.

NEO Coin Yorum 2020

NEO’nun iki çeşit token’i bulunuyor: NEO ve NeoGas (GAS). NEO toplam 100 milyon token’den oluşuyor ve ağın içerisinde kullanılıyor. Token sahipleri muhasebe ve NEO değişiklikleri ile ilgili oy hakkına sahip oluyor. Sahip olunabilecek minimum token miktarı 1 NEO olarak belirlendi. GAS ise NEO ağının yakıt token’i olarak kullanılıyor. GAS token sayısı 100 milyon olarak belirlendi. GAS NEO ağında işlemlerin ve akıllı sözleşmelerin korunmasında kullanılıyor. En küçük GAS birimi ise 0.00000001 GAS. İlk blokta 100 milyon NEO üretildi ancak GAS token’lerinin tamamı henüz üretilmedi. Önümüzdeki 22 yıl içerisinde NEO token’leri yerine GAS token’leri üretilerek 100 milyona ulaşılacak.

Neo Kripto Para Hangi Ülkenin?

NEO Coin ekibine bakıldığında Çinliler tarafından geliştirilen bir proje olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ekipte ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda çalışan var. Fakat diğer merkezsiz kripto paralar gibi NEO da herkese açık ve herhangi bir kurum, devlet ya da kişiye bağlı değildir.

NEO Coin Fiyat

Yazının güncellendiği sırada NEO/USD paritesine bakıldığında 1 NEO Coin $10,58 ile işlem görüyor. NEO’nun piyasa değeri 750 milyon dolar iken, NEO’nun alt token’i olan GAS’in piyasa değeri ise 17 milyon dolar seviyesinde. 1 NEO Kaç TL veya NEO Coin Kaç TL sorularına cevap ise, 1 NEO 72,45 TL olarak kayıtlara geçiyor.

NEO Coin Grafik

NEO TL Grafik veya NEO USD grafiğine bakıldığında şu anda tüm zamanların rekor seviyelerinden çok uzakta olduğunu görmekteyiz. NEO coin 2020 de 10 doların altına düşse de son dönemde bir miktar toparlanma yaşadı ve istikrarlı bir şekilde piyasa değeri arttı. Günlük 100 milyon doların üzerinde işlem hacmiyle öne çıkan kripto para hakkında daha fazla bilgi edinmek için NEO coin haber takibi yapmanızı öneriyoruz.

NEO Coin Fiyat Tahmini

Neo Coin ne kadar? Şu anda NEO Coin 10,58 dolardan işlem görmekte. NEO coin en yüksek seviyesine bakıldığında ise 160 dolarlık çok yüksek bir rakam görmekteyiz. NEO Coin genellikle kripto para listelerinde ilk 20 veya ilk 30’larda yer alan bir kripto para birimi ve uzun zamandır bu şekilde ilerlediğini görmekteyiz. Gelecekte oluşabilecek yeni bir boğa piyasasında NEO Coin de eski seviyelerine yakın noktalara gelebilir. Topluluk tarafından yakından takip edilen bir kripto para olan NEO Coin, böyle bir durumda şu anki fiyatına göre 10 kattan daha fazla bir yükseliş sergileyebilir. NEO Coin’i yakından takip etmekte fayda görüyoruz.

NEO Coin Satın Al

NEO Coin satın almak için işlem hacmi bakımından en büyük kripto para borsası Binance’i kullanabilirsiniz. Binance platformuna bu linki kullanarak hızlıca üye olabilir ve Türk lirası dahil olmak için çeşitli kripto para ve geleneksel para birimlerinde işlemlere kolaya başlayabilirsiniz.

Haberlerimizi Telegram, Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Araştırma Makaleleri
İlgili Yazılar
OKUYUCU YORUMLARI